Jadralski veteran, skipper Jan Ridd iz Weymoutha v Veliki Britaniji, bo zamenjal dosedanjega skipperja na jadrnici Garmin. Krmilo bo prevzel v Singapurju in z ekipo poizkušal čim bolj uspešno popeljati do cilja regate Clipper.

50 letni Anglež je bil dolgoletni trener skipperjev na regati Clipper. Na regati 2009-10 je bil tudi za krmilom ene izmed ekip. Na etapi med rtom Breton in Novo Scotio so z ekipo dosegli etapno zmago, na celotni regati pa so zasedli tretje mesto.

»Zelo sem vesel, da se bom udeležil regate in krmaril jadrnico Garmin. Slišal sem, da je posadka zelo odločna in zavzeta. Zelo se veselim sodelovanja z njimi. Navdušuje me tudi misel, da bom iz Singapurja proti Angliji plul na novih jadrnicah Clipper 70.«, je povedal Jan Ridd.

Ridd bo zamenjal dosedanjega skipperja Marka Burkesa, ki se mora žal posloviti z regate zaradi osebnih razlogov. Ridd bo sedaj odpotoval v Singapur in se pridružil ekipi. V sredo, 19.2.2014 bo pričetek zanj prve etape, ki se bo pričela v Singapurju, zaključila pa v kitajskem mestu Qingdao.