V organizaciji Burin Yachting Cluba (SLO) in Burin Yachtcharter (CRO), v sodelovanju z Yacht Clubom Biograd bo tudi letos prvi vikend po krompirjevih počitnicah, med 6. in 9. novembrom, potekala, tradicionalna mednarodna regata Impression Sailing Week 2014 na jadrnicah Elan. Osrednje dogajanje se bo, kot pretekla leta, odvijalo v Marini Kornati v Biogradu na Moru in akvatorjiu pred Biogradom.

Regata na kateri se vsako leto beleži večji in bolj mednarodno obarvan obisk ljubiteljev jadranja in Elana predstavlja med jadralci zaključek jadralne sezone. Po napovedi organizatorjev je ponovno pričakovati največjo revijalno regato enega proizvajalca jadrnic, ELAN, z več kot 50 jadrnicami.

Jadrnice se bodo pomerile v razredih Elan Cruiser, Elan Impression, Elan Performance, znotraj razreda Performance pa bodo imele jadrnice s certifikati za ORC možnost tekmovati tudi v tej razvrstitvi.

Novost v letošnjem letu bo regata na 4 x Elan 210 »nočni match race« zmagovalcev v skupinah Performance, Impression, Cruiser in Elan 350 One Design prvega jadralnega dne.

Posebnost regate je obisk lastnikov Elan jadrnic, predstavnikov in zastopnikov begunjskega Elana, prodajalcev plovil, novinarjev, povabljenih VIP gostov ter seveda vseh ljubiteljev jadranja, ki ob tem dogodku zaključujejo jadralno sezono in se dogovarjajo za načrte v prihajajoči jadralni sezoni.

Regata Impression Sailing Week je izjemno primeren dogodek za organizacijo korporativnega eventa ali team buildinga vašega podjetja. Zahtevajte individualni program na: byc@burin-club.com

Pričakovati je udeležbo 400 jadralcev in obiskovalcev, ki bodo na kopnem deležni pogostitve ter imeli z glasbo popestrena kar dva zabavna večera. V letošnjem letu bo večerno dogajanje zaznamoval večer poimenovan »Indiana Jones Party« (pustolovci, kavbojci, indijanci, vrači,...) in večer »Jugo Nostalgija Party« (cicibani, pionirji, maršali, jugo estradniki, Kiki, Čungalunga, Kraš, Eurocrem,...). Dress Code obvezen in zmagovalna ekipa bo nagrajena.

Svečana otvoritev regate s pijačo dobrodošlice bo v četrtek, 6. novembra ob 20.00 uri v restavraciji marine Ilirija v Biogradu.

Vse informacije o regati Impression Sailing Week najdete na: www.burin-club.com

Vaša vprašanja lahko naslovite na byc@burin-club.com

Video: Lansko leto na Impression Sailing week-u