Podjetje ASIS Boats, ki je znano po svojih robustnih gumenjakih, ki jih izdelujejo za profesionalno in rekreativno uporabo, je trgu ponudilo novo serijo gumenjakov amfibij, ki plujejo po vodi in se lahko samostojno premikajo po kopnem. Nov amfibijski sistem ponujajo tako na gumenjakih s lastičnim, kakor tudi aluminijastim dnom.

Podjetje ASIS Boat je že pred časom trgu predstavilo amfibijko plovilo, ki ga je poganjal notranji motor preko jet pogonov, sedaj pa je svoj sistem Sealegs, kot ga imenujejo v podjetju, vgradilo tudi na gumenjak, ki ga poganja zunanji motor. To je omogočilo dostopnost sistema za vgradnjo na plovila nižjega cenovnega razreda.

Sistem Sealegs bo močno vplival na uporabo gumenjakov v različne namene. Že trenutno so na trgu potrebe po takih plovilih. Predvsem so privlačna zaradi svoje prilagodljivosti in možnosti uporabe za prevoz po vodi kakor tudi po kopnem. Največje prednosti sistema Sealegs je možnost uporabe plovila za prevoz po kopnem, ne smemo pa pozabiti tudi enostavnosti splovitve takega plovila. Ko se s plovilom vozimo po kopnem, deluje kot AWD - prevozno sredstvo s pogonom na vsa kolesa. Na kopnem ima zato zelo dober oprijem in ga lahko splovimo tudi na zahtevnem, spolzkem terenu. Plovilo je testirano pri splovitvi na mivki, peščeni obali, blatu in snegu.

Sistem Sealegs je na plovilo pritrjen tako, da pri plovbi ne vpliva na hidrodinamične lastnosti plovila. Kolesa so namreč nameščena na zložljivih pregibnih nosilcih, tako da se pri plovbi dvignejo nad vodno gladino.

Proizvajalec s svojim amfibijskim gumenjakom cilja predvsem na ljudi, ki prebivajo blizu obale. S plovilom se lahko iz domače garaže zapeljejo na obala in nato nadaljujejo s plovbo. Enako je enostavno s plovilom iz vode zapeljati na kopno in nadaljevati vožnjo po kopnem.

Vir: http://www.asisrecreationalboats.com/