Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Jadranje po Karibskem otočju, skozi Panamski prehod in preko Pacifika

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu. Njegova želja je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. S svojim jadranjem in opisom vsega tega, želi predstaviti slovenskim jadralcem, da so sanje lahko uresničljive z zmerno količino denarja. Jasmin Čauševič je trenutno prekinil svoje jadranje in je v Sloveniji. Med pripravami na nadaljevanje njegovega življenjskega projekta, bo na predavanju predstavil številne zanimive informacije o plovbi po Karibskem morju, prečkanju Panameskega prekopa, o dobrih 30 dni trajajoči plovbi preko Tihega ocena in končno pristanka na otočju Tonga.

Predavanje o plovbi ni zgolj potopis, temveč tudi oris plovbe po zahtevnih področjih, koralnih grebenih, oceanih ter eksotičnih lokacijah, ki jih vidimo le na fotografijah.

 

Kraj: Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Datum: 12.2.2020 ob 18.00

Trajanje: 100 min

Darilo: Na predavanju dobi vsak udeleženec bon za 10€ za nakup ene od knjig

Parkiranje: Zagotovljeno gratis

 

Vse udeležence naprošamo, da na predavanje prinesejo potrdilo o plačilu.

Predavanje: Skriti paradiž

Zadnji video

V ponedeljek je na vzhodni španski in južni francoski obali divjala nevihta, ki so jo poimenovali Gloria. Močni vetrovi so močno razburkali morje in nastali so najvišji valovi, ki so jih kadarkoli izmerili na območju Sredozemlja.

Po podatkih španskega meteorološkega in oceanografskega zavoda je nevihta Gloria povzročila povprečno višino vala 8,44 m. Višino vala so izmerili pred mestom Valencija. Dosedanja najvišja povprečna višina vala je znašala 8,14 m. Najvišji val, ki so ga izmerili, pa je meril neverjetnih 13,5 m. Tudi ta rekordni val v zahodnem Sredozemlju je izmerila merilna plovka pred mestom Valencija.

Zaradi izjemno visokih valov so nastali tudi visoki plimni valovi. V pristanišču v Valenciji je gladina narasla kar za 2,11 m. Največja višina plimnega vala, ki so jo izmeri med nevihto, je znašala neverjetne 3,28 m. Tudi meritve višine plimnega vala so rekordne vse od začetka merjenja leta 2006.

Preberite tudi: 

- Izmerjen največji val na Jadranu

- Glorija na obalo vrgla številna plovila

 

Videoposnetek iz Valencie

Komentarji