Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

  • vhodni strani enavtika.si,
  • na vrhu podstrani Mali oglasi,
  • na vrhu podstrani posameznih oglasov
  • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

Ruska ladja "Kuzma Minin" je včeraj nasedla v bližini kraja Falmouth v Angliji.

Po do sedaj dostopnih informacijah je bila ladja Kuzma Minin zasidrana zahodno od pristanišča, med plažama Swanpool in Gyllyngvase. Vetrovi so pihali s hitrostjo okrog 60 vozlov in ladijsko sidro je ponoči začelo orati. Preden je posadka ladje uspela pravilno reagirati, je ladjo odneslo na obalo, kjer je ob 5.40 uri zjutraj nasedla. Trup ladje se je nagnil za 5 stopinj. Do onesnaženja ni prišlo. Prav tako se ni poškodoval noben izmed članov posadke. V času nesreče na ladji ni bilo tovora.

Ker je ladja nasedla pred vhodom v pristanišče, so razglasili večjo pomorsko nevarnost. Na kraj nesreče so nemudoma odpluli vlačilci in reševalne službe. S helikopterjem so na ladjo prepeljali pilota, ki je pomagal pri ponovnem splavljenju ladje, ki ja bil planiran ob nastopu plime.

Po zadnjih informacijah, so ladjo uspešno splovili še isti ob 14.00 uri. Z lastnim pogonom je odplula nazaj v zaliv Falmouth. Vremenski pogoji so se izboljšali, kar je močno olajšalo potek reševalne akcije. Na ladjo bodo napotili dva inšpektorja, ki bosta ugotovila kakšne poškodbe je utrpela ladja. Na podlagi njihovih poročil bodo ladjo napotili v pristanišče, kjer bo sledil natančen pregled plovila.

Ladja Kuzma Ninin je ladja za prevoz razsutega tovora. V dolžino meri 180 m in ima težo 23.169 ton. Na krovu je 18 članska posadka.

Videoposnetek reševanja ladje posnet iz zraka

Video: Youtube/Duncan Scobie,Metro Newspaper UK

Komentarji