Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

V nedeljo se je zgodila huda pomorska nesreča. Na sidrišču pred mestom Fujairah (Združeni Arabski Emirati), je ladja za prevoz plina trčila v desni premčni del ladje za prevoz surove nafte.

Ladja za prevoz utekočinjenega zemeljskega plina indijskega ladjarja Shiping Corporation of India je v nedeljo ob 20.00 uri trčila v ladjo Shinyo Ocean za prevoz surove nafte. Do nesreče je prišlo na sidrišču pred pristaniščem Fujairah. Ladja za prevoz utekočinjenega plina Aseem je priplula iz Indije. Namenjena je bila proti terminalu za utekočinjen plin v Qatarju, kjer naj bi jo natovorili.  Tanker Shinyo Ocean je močno poškodovan na desni strani premca. K sreči sta bili obe ladji brez tovora in ni prišlo do ekološke katastrofe. Noben izmed članov posadke ni bil poškodovan v nesreči.

Kaj je bil razlog za pomorsko nesrečo, trenutno še ni znano in bo pokazala preiskava, ki je že v teku.

Video na podlagi AIS informacij obeh plovil

Vir: gcaptain.com; www.vesselfinder.com

Komentarji