Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

V marini Frapa v Rogoznici je prišlo do eksplozije na motornem plovilu My Way.

V četrtek okrog 12.00 ure je prišlo do eksplozije na motornem gliserju My Way. Plovilo, ki je v lasti čarterskega podjetja, ima vgrajen bencinski motor. V času nesreče je bilo privezano na tranzitnem privezu v marini. Na krovu sta bila dva delavca čarterskega podjetja, oba hrvaška državljana. Eden izmed njiju je v eksploziji utrpel hujše telesne poškodbe in so ga morali nemudoma prepeljati v Klinični center Zagreb. Drugi delavec je utrpel lažje telesne poškodbe.

Na kraj nesreče so nemudoma prihiteli člani prostovoljnega gasilskega društva iz Rogoznice in požar pogasili v 15 minutah. Plovilo so nato dvignili iz vode in ga prepeljali na suhi privez v marini.

Zakaj je prišlo do eksplozije, še ni znano in bo pokazala preiskava, ki že poteka.

Vir: MPPI

Komentarji