V marini je zagorelo na 8 m dolgem plovilu. Plovilo je pogorelo in potonilo, požar pa se je razširil in uničil še šest plovil.

Po pisanju The Oringe County register je v četrtek ob 9.30 zagorelo na motornem plovilu privezanem v marini Dana Point v ZDA. Požaru je sledila močna eksplozija, ki jo je bilo slišati več kot tri kilometre daleč. Kljub hitri intervenciji gasilcev se je požar razširil na šest sosednjih plovil, ki so tako poškodovana, da popravilo ne bo več smiselno.

V času nesreče je bil na krovu plovila eden izmed vzdrževalcev. V požaru je utrpel manjše poškodbe. Oskrbelo ga je medicinsko osebje, nadaljnjo medinsko pomoč pa je zavrnil. Gasilci so na kraj požara prišli po šestih minutah in nemudoma začeli gasiti požar. Kljub obsežnemu gorišču jim je požar uspelo pogasiti v vsega 30 minutah. Kljub temu je plovilo, na katerem se je začel požar, pogorelo in se potopilo, plovili na sosednjih privezih sta uničeni v celoti, štiri druga plovila pa so poškodovana tako močno, da popravilo verjetno ne bo smiselno.

 

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

 

 

Preberite tudi: Najpogostejši vzroki izbruha požara na plovilu

Foto: Mark Rightmire, Orange County Register/SCNG