Sunreef je svojo vizijo katamarana na hidro krilih predstavil že leta 2014 na salonu plovil v Cannesu. Vse do danes so koncept razvijali do te mere, da bodo lahko navtičnemu trgu ponudili tehnološko najbolj izpopolnjeno večtrupno plovilo, ki bo lahko plulo z visokimi hitrostmi.

Sunreef 40 Foil bo plovilo namenjeno dnevnemu križarjenju. Krov bo odprt in bo imel velike površine za sproščanje, druženje in zabavo. Ker bo katamaran, bo bistveno  širši od enotrpnih plovil in plovba z visoko hitrostjo bo bolj mirna. Zaradi svoje širine ne bo potreboval dodatnega sistema za stabilizacijo med plovbo.

Katamaran bo opremljen z dvema vgrajenima motorjema, ki bosta razvila med 425 do 1100 KM. Zadostovala bosta za plovbo do 60 vozlov. Različica z oznako H po ponujala možnost vgradnje izvenkrmnih motorjev. Posegli so po znanih SevenMarine motorjih, ki razvijejo 627 KM. Za tiste, ki želijo dosegati najvišje hitrosti plovbe, bo možno na plovilo vgraditi kar štiri izvenkrmne motorje z močjo po 400 KM.

Katamaran bo imel poseben sistem hidro kril. Pri plovbi s hitrostjo do 25 vozlov, bodo skrita v trupu plovila, nato pa se bodo spustila pod trup in ga dvignila nad vodno gladino. Sunreef 40 bo glisiral nad vodno gladino in se izognil učinkom valov. Plovba bo udobna in zaradi zmanjšanega vodnega upora zelo hitra in hkrati ekonomična.

Tehnični podatki:

  • Dolžina: 12.75m
  • Širina: 5.2m
  • Ugrez: 0.7m
  • Motor: 2x425 KM – 4x400 KM
  • Hitrost križarjenja: 35 vozlov (odvisno od izbire motorjev)
  • Najvišja hitrost: 60 vozlov