Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

  • vhodni strani enavtika.si,
  • na vrhu podstrani Mali oglasi,
  • na vrhu podstrani posameznih oglasov
  • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

V ponedeljek, 11. marca 2019, je zagorelo na italijanski tovorni ladji Grande America, 27-članska posadka je bila prisiljena ladjo zapustiti.

Fregata HMS Argyll, ki se je vrnila iz devet mesecev dolge misije v Tihem oceanu, je odgovorila na klic Mayday, ki ga je oddala ladja Grande America. Na ladji je namreč izbruhnil požar, ko so pluli v Biskajskem zalivu, približno 150 nmi jugozahodno od pristanišča Brest v Franciji. Požar naj bi izbruhnil v tovornem delu ladje. Ker se je ogenj hitro širil, je bila posadka prisiljena zapustiti ladjo. Reševanje je bilo izjemno zahtevno, ker se je ladja nagnila za 30 stopinj, kar je oteževalo splovitev reševalnega plovila.

Ladja je gorela celo noč in vse do včeraj popoldne. Ker se je močno nagnila na desni bok, se je ob 15.26 potopila. Leži na globini 4600 m približno 180 nmi od francoske obale.

Italijanska ladja je izplula iz pristanišča Hamburg in je plula proti pristanišču Casablanca. Na krovu je nosila kontejnerje in pošiljko vozil. Požar je izbruhnil okrog 20. ure zvečer.

Foto: Premar Atlantic

Komentarji