Celestina Sabadin, Veronika Franič. Martin Fras, Mija Škerlavaj, Yelyzaveta Levandovska, Gašper Babič

V italijanski Marini Degli Aregai se je končalo svetovno prvenstvo razreda 420 v organizaciji jahtnega kluba Sanremo, ki se ga je udeležilo 211 posadk iz 20 držav, za naslove svetovnih prvakov pa so se pomerili v ženski posebej in v moški / mešani konkurenci skupaj ter v konkurenci do 17 let. Posadke so zadnji dan svetovnega prvenstva v razredu 420 v pomanjkanju vetra vrnile na obalo brez jadranja, tako so prvenstvo sklenili s po 10 odjadranimi plovi v ženski in U17 konkurenci ter devetimi plovi v moški/mešani konkurenci.

Slovenijo so na tem prvenstvu pod vodstvom trenerja Mitje Mikulina zastopale tri posadke, ki so se uvrstile:

Celestina Sabadin, Veronika Franič. Martin Fras, Mija Škerlavaj, Yelyzaveta Levandovska, Gašper Babič

Ženske:

37. Celestina Sabadin in Veronika Franič

Mešane /moške posadke:

51. Martin Fras in Mija Škerlavaj

80. Yelyzaveta Levandovska in Gašper Babič

“Punce je izdala trema, nikakor se nista znašli na polju, to je bila ena njinuh slabših regat. Posadke, ki so bile spredaj, sta Celestina in Veronika že večkrat premagali v regatah, ampak žal tokrat ni šlo. Martin in Mia sta končala okoli 6. mesta v njihovi kategoriji mešanih U19 posadk in glede na to, da imata kar veliko težav s hitrostjo, saj je jadrnica kar 5kg pretežka, sta se dobro odrezala, 4 točke jima je zmanjkalo za vstop v zlato skupino. Liza in Gašper sta prišla več ali manj po izkušnje, sta tudi precej lahka glede na ostale posadke, tako da sta se po vetru težko kosala z večjimi in starejšimi jadralci,” je po koncu svetovnega prvenstva povedal trener Mikulin.

Naziv svetovnih prvakov so v obeh konkurencah prijadrali Američani, Tommy Sitzmann / Luke Woodworth med moškimi in mešanimi posadkami, Vanessa Lahrkamp / Katherine McNamara pa med ženskimi posadkami.

 

 Vir: JZS.si