Remigo

Zunajkrmni električni motor RemigoOne, izdelek slovenskega zagonskega podjetja Remigo, d.o.o. je prejel posebno omembo (Special Mention) na DAME Design Awards 2021; najpomembnejši nagradi na področju navtične opreme na svetu!

Žirija tridesete izvedbe nagrad DAME, ki jo je vodil priznani navtični arhitekt André Hoek, je izbrala RemigoOne med več kot 100 prijavljenimi izdelki iz 25 držav. V Sloveniji se je v vsej tridesetletni zgodovini DAME nagrad le par podjetij okitilo s tem pomembnim priznanjem.

Ta nagrada je veliko priznanje za mlado podjetje Remigo in celotno ekipo, prav tako pa pomeni tudi potrditev kakovosti slovenskega oblikovanja in razvoja produktov. Hkrati nagrada pomeni tudi potrditev za pravilnost politike Slovenskega podjetniškega sklada, ki je z dvema svojima produktoma podprl podjetne pri prvih korakih na poslovni poti.

Marko Vrtovec; ustanovitelj in CEO:

Remigo

“Ta posebna omemba na DAME nagradah je dokaz, da ima RemigoOne potencial, da spremeni trg malih izvenkrmnih motorjev, kjer sedaj kraljujejo bencinski motorji. Pomeni tudi, da smo na pravi poti – ko gradimo izvenkrmne motorje, kakršne bi želeli imeti uporabniki. Izpostavljenost, ki jo Remigu prinaša DAME, se že pozna pri naročilih in bo nedvomno močno vplivala na prodajo. Vplivala bo tudi na znesek investicije, ki jo bomo potrebovali za vzpostavite serijske proizvodnje. V Remigu sicer ostajamo zavezani navtičnim inovacijam in bomo tudi v bodoče razvijali nove izjemne izdelke, ki bodo navtikom olajševali plovbo. Čas je, da v navtičnih pogonih Slovenijo postavimo nazaj na mesto, kjer je s Tomosom nekoč že bila!”

Remigo

Zunajkrmni motor RemigoOne je konceptualno plod sodelovanja celotne ekipe, oblikovala pa ga je mlada slovenska oblikovalka Ajda Bertok, tudi sama navdušena jadralka.

RemigoOne odlikujejo številne inovacije; od oblike, prek uporabniškega vmesnika, do snemljive čeljusti... vse z enim samim ciljem: da olajšajo uporabo in omogočijo plovbo tudi neizkušenim ljubiteljem navtike. RemigoOne je prvi zunajkrmni motor na svetu, ki je zasnovan na principih “design thinking” in “user centered design”. To pomeni, da so avtorji izhajali iz uporabnikov; jih opazovali, spraševali, testirali z njimi prototipe, popravljali prototipe, jih spet testirali pri uporabnikih... Končni izdelek je tako rezultat večih oblikovalskih ciklov in zato maksimalno prilagojen enostavni uporabi.

RemigoOne je v celoti plod slovenskega znanja in je izdelan v Sloveniji, prejel pa je tudi znak kakovosti oblikovanja »Made in Slovenija«.

Nagrade “DAME Design Awards” so bile prvič podeljene leta 1991 s ciljem promocije pomena dobrega oblikovanja v vseh razredih izdelkov za navtiko in za priznanje najbolje oblikovanim izdelkom na vsakoletnem sejmu METS. Nagrade DAME imajo velik in edinstven pomen za globalni trg navtične opreme in bi jih lahko primerjali z Grammyji ali Oskarji iz sveta zabave. Žirija je sestavljena iz zvenečih imen s področja navtičnega dizajna in arhitekure, pri odločanju o nagradah pa želijo poudariti dobro oblikovanje v vseh pojavnih oblikah; od estetike izdelka, prek uporabniške izkušnje, do embalaže.

Podjetje Remigo, d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2019 in je prejelo dve spodbudi Slovenskega podjetniškega sklada: P2 in SK75. Naložbo tako sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Podjetje je tik pred dogovorom o novi investiciji, ki mu bo omogočila industrializacijo in prodor na ameriške trge.

Ekipa Remigo se iz srca zahvaljuje vsem, ki ste od začetka verjeli v projekt in ki nas podpirate na vse mogoče in nemogoče načine – ta “DAME Special Mention” je namenjen tudi vam!

RemigoOne