Požar, Marina Punat, Krk

V sredo zvečer je spet zagorelo v marini Punat. Tokrat se je požar razplamtel na motorni jahti.

Motorno plovilo, ki je v lasti nemškega državljana, je bilo privezano na enem izmed pomolov marine Punat. V večernih urah se je lastnik odpravil na večerjo v marini. Kmalu zatem je na plovilu zagorelo. Na privez so nemudoma prihiteli delavci marine s svojo lastno gasilsko ekipo in začeli gasiti požar. Le nekaj minut pozneje so se jim pridružili še gasilci okoliških gasilskih društev. Do goreče jahte je priplulo tudi posebno gasilsko plovilo marine. Gasilci so v usklajeni akciji zavarovali kraj požara, da se ne bi razširil na sosednja plovila. Po dosedanjih dostopnih informacijah je začelo goreti v salonu plovila. Zunanjost plovila so hladili z veliko količino vode. Dva opremljena gasilca sta morala previdno odpreti vrata salona. Zaradi dotoka svežega zraka je obstajala nevarnost, da se bo požar še razplamtel. Lahko bi prišlo celo do eksplozije. V usklajeni akciji jim je uspelo pravočasno pogasiti požar, preden se je razširil po plovilu, ko gašenje ne bi bilo več učinkovito.

V času nesreče na krovu ni bilo nikogar. Zato v nesreči ni prišlo do telesnih poškodb. V kolikšni meri je plovilo poškodovano zaradi ognja in v kolikšni zaradi gašenja, še ni jasno.

Danes nam je uspelo govoriti z lastnikom plovila, ki nam je poslal tudi fotografije. Zaradi hitre reakcije gasilcev marine Punat je škoda na plovilu relativno majhna in plovilo bo možno popraviti.

 

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!