Luksuzna motorna jahta My Saga se je potopila v zalivu Squillance ob italijanski obali.

Jahta My Saga je dan pred tem izplula iz pristanišča Gallipoli v južni Italiji. Pluli so proti jugozahodu. Med plovbo po zalivu Squillance so opazili, da v plovilo vdira voda.

Posadka je 20. 8. 2022 opravila klic v sili. Nanj se je odzvala kapitanija iz kraja Crotone. Sporočili so, da na krmi vdira voda in da obstaja možnost, da se bo plovilo potopilo. Na lokacijo, približno 9 nmi oddaljeno od marine Catanzaro, je nemudoma odplulo reševalno plovilo. Prispeli so pravočasno in rešili vse goste na plovilu in člane posadke. Jahta je kmalu potem potonila.

O My Saga

Motorna jahta My Saga je bila zgrajena leta 2007. V dolžino je merila 39,5 m v širino pa 8 m. Izdelana je bila v ladjedelnici Monaco Yachting & Tehnologies. Na tri krove je lahko sprejela 12 gostov. Za njih je skrbela 7-članska posadka. Za pogon sta skrbela dva Caterpillarjeva motorja z močjo 503 KM. Potovalna hitrost je znašala 11 vozla, najvišja hitrost plovbe pa 14 vozlov. S polnim rezervoarjem goriva s prostornino 48.400 l je lahko preplula do 4000 navtičnih milj.