Drugi del tradicionalnih štajersko dalmatinskih druženj v letu 2014 se je po odmevnem in dobro obiskanem veleslalomu na Rogli odvijal še v Biogradu na moru, kjer je domači navtični klub Yacht klub Biograd pripravil že 14. ponovitev Karnevalske regate.

Regate se je udeležilo 48 jadrnic z okoli 350 jadralci iz skoraj 30 klubov iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Nemčije, Italije, Poljske, Madžarske in Češke. Nautic club Rogla se je regate udeležil s 4. posadkami v 2. kategorijah izmed 8.

Najvišjo uvrstitev je dosegla posadka Sebastijana LEVSTIKA, ki je v najmočnejši kategoriji jadrnic Elan E350 performance in First 35 med 11. ekipami zasedla nehvaležno 4. mesto in tako ostala tik pod odrom za zmagovalce, ki se je ekipi nasmihal po prvem dnevu, ko je prepričljivo zmagala regato. V skupnem seštevku regate je Levstik osvojil 10. mesto, ostali krmarji kluba iz Konjic, SMERKOLJ, JANŠA in SCHNEIDER pa so si razdelili mesta 33, 36 in 40. V regati so bili proglašeni tudi najboljši klubi, ki so se prijavili v ekipni del tekmovanja s tremi ekipami. V kategoriji 7 prijavljenih klubov je Nautic club Rogla tudi tukaj zasedel 4. mesto, mesto tik pod zmagovalnim odrom.

Zmagovalci regate so tokrat postali domačini iz Biograda, z odlično posadko preizkušenih jadralcev s krmarjem Luko ŠANGULINOM, ki so dobili interni dvoboj z Jedriličarskim klubom Uskok iz Zadra.

V kategoriji pokala Ski&Sail 2014, ki ga sestavljata dve ločeni tekmovanji v posamični in ekipni konkurenci – Navtični veleslalom na Rogli in Karnevalska regata v Biogradu. V tej kategoriji se je pregovorno dobro izkazal Nautic club Rogla, ki je ponovno osvojil 1. mesto, katerega je tokrat priboril Stanko KOLAR in posledično dobil v 1. letno hrambo prehodni pokal v tekmovanju Pokal Ski&Sail.

Omeniti velja še karnevalski del regate, ki je poleg maskirane regate v tekmovalnem polju, tradicionalno potekal po večerji prvega jadralnega dne v restavraciji marine Kornati v Biogradu. Zabave so se udeležili praktično vsi tekmovalci, najboljše maske so bile nagrajene in tudi v tej konkurenci je Nautic club Rogla ohranil pričakovano dober rezultat – po zmagah v prejšnjih letih je tudi tokrat dobil nagrado za najboljšo masko v konkurenci parov z masko Polžev slinavcev iz Slovenije.