Želite, da bi bil vaš avto več kot le dobro terensko vozilo. Da bi z njim lahko tudi pluli?

No če mislite, da to ni mogoče drugje kot le v filmih Jamesa Bonda, se motite. WaterCar Phanter je amfibijsko vozilo, s katerim brez problema vozite po cesti in pluje po vodi.

Panther ima izjemno lahko vendar trdno karoserijo, ki so jo zagotovili z uporabo najnovejših tehnologij in je terensko vozilo z dobrimi voznimi lastnostmi. Poganja ga Hondin 3,7 litrski šest valjni motor, ki razvije 250 konjskih moči in ima dobro razmerje zmogljivosti in porabe. Na cesti lahko razvije hitrost 130 km/h, na vodi pa lahko glisira s hitrostjo 70 km/h oziroma 38 vozli. Za prenos moči skrbi štiri stopenjski menjalnik. Pri tem vozilu so rešili največji problem amfibijskih vozil, prenos moči s koles na propelerje. Podjetje WaterCar je razvilo in patentiralo rešitev, ki je problem rešilo. Z razvojem so pričeli že leta 2004, v novem vozilu pa je na voljo končni rezultat razvoja.

Celotno vozilo oziroma plovilo je izdelano iz materialov, ki so odporni tudi proti koroziji slane vode. Za dolgotrajno rabo ga je potrebno le primerno vzdrževati. Namenjen je vožnji in plovbi 4 oseb in njihove prtljage.

WaterCar je začel proizvajati amfibijska vozila v letu 1999 z ambicijo izdelati kar najhitrejšega. To jim je uspelo po 14 letih razvoja in raziskav. Leta 2010 so trgu predstavili svoje vozilo Python. Po nadaljnjih letih razvoja so v novega Pantherja vgradili 27 novih patentov in prvi primer vozila uspešno prodali na javni dražbi.

Kaj vse zmore Panther si lahko ogledate v videu: