Jadralni klub Ljubljana vas v soboto, 28. maja 2016 vabi, da pridružite ogledu Regate dvojic na Ljubljanici za prehodni pokal Ljubljanskega zmaja, ki ga bodo organizirali pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana gospoda Zorana Jankovića. Regata bo zadnjo majsko soboto potekala v okviru projekta “Razgibajmo Ljubljano” v organizaciji Jadralnega kluba Ljubljana in Zveze Športnih društev Krim ter pod okriljem Jadralne zveze Slovenije.

Z Regato dvojic na Ljubljanici, med Špico in Trnovskim pristanom v Ljubljani, bodo meščanom predstavili jadranje kot zdravo rekreacijo, s katero se že ukvarja veliko prebivalcev Ljubljane. Hkrati pa želijo s prireditvijo dokazati, da lahko Ljubljanica služi tudi za zanimive športne prireditve.

Regata je namenjena mladim jadralkam in jadralcem razreda optimist. Na regati se bo predstavila tudi reprezentanca Jadralne zveze Slovenije razreda optimist za svetovno in evropsko prvenstvo. Pri podelitvi nagrad bodo sodelovali tudi uspešne slovenske jadralke in jadralci ter pomembni ambasadorji jadranja v Sloveniji.

Regata bo potekala 28. maja 2016, ob 11. uri v Klubu rečnih kapitanov pod Prulskim mostom v Ljubljani.

Vljudno vas vabi Jadralni klub LJubljana.