Marinu Punat je prva in edina marina na svetu, ki svojim gostom omogoča storitev organiziranega polnjenja akumulatorjev na plovilu. V kolikor boste svoje plovilo opremili s pametnimi senzorji, ki spremljajo napetost baterij, vam bodo po opozorilu senzorjev delavci Marine Punat priključili vaše plovilo na elektriko. Takoj na začetku polnjenja boste prejeli e-obvestilo, da je bilo polnjenje začeto, enako pa tudi po stabilizaciji napetosti ob koncu polnjenja.
Začenši s 1. 12. 2019 lahko za vsa plovila, ki izpolnjujejo minimalne tehnično-varnostne predpogoje, ki jih navajamo v nadaljevanju besedila, lastniki naročijo polnjenje akumulatorjev po ugodni ceni le 9 EUR/ polnilni dan:      

  • plovilo mora biti opremljeno s senzorjem SENSE4BOAT za nadzor vseh akumulatorjev, ki se polnijo
  • motorna plovila morajo biti opremljena s sistemom za avtomatsko gašenje požara v stojnici ali pa s SENSE4BOAT senzorjem za nadzor temperature v motornem prostoru (senzor sponzorira marina)
  • jadrnice morajo biti opremljene s sistemom za avtomatsko gašenje požara ali pa s senzorjem dima v salonu (senzor sponzorira marina)
  • plovilo mora biti tehnično brezhibno, akumulatorji in polnilci pa morajo biti strokovno vgrajeni s strani proizvajalca ali pooblaščenega servisa
  • plovilo mora biti pred polnjenjem pripravljeno na način, da se priključni kabel nahaja na pomolu, vse varovalke pa morajo biti vključene v času polnjenja
  • za plovilo mora biti sklenjen letni sporazum za privez v morju

Ponudnik storitve bo mesečno zaračunaval opravljeno dejavnost glede na število opravljenih polnjenj. Vaši stroški so popolnoma predvidljivi, saj sta normalno potrebni le eno do dve polnjenji na mesec.

Več informacij na: