Highfield Sport 560, Burin Boats

Gumenjak Highfield Sport 560 je februarja doživel svojo svetovno premiero na zagrebškem salonu plovil.

Highfield Sport 560 je izjemno robusten gumenjak modernih oblik, vrhunske izdelave in izjemnih plovnih lastnosti. Namenjen je družinskim izletom v zalive, ribolovu ter hitrim transferom. Trup je izdelan iz aluminija, tubusi pa so lahko iz lažjega PVC-materiala ali iz visokokakovostnega in vzdržljivega hypalona. Komandna konzola je postavljena na desno stran, levo pa je prehod med krmo in premcem. Komande motorja so nameščene v desnem delu, volan pa v levem delu konzol. Krmarjevo mesto je zato na sredini plovila, kar zagotavlja najbolj optimalno razporeditev teže, tudi ko je na krovu samo ena oseba. Krmarju je namenjen visok krmarski stol. Sedež je zložljiv in omogoča udobno plovbo v stoječem ali sedečem položaju. Na hrbtišču stola so masivna oprijemalna ročica, stojali za pijačo in zložljiva mizica. Na krmi se preko celotne širine razteza udobna klop, na katero se lahko namestijo tri osebe.

Premec plovila je dvignjen visoko. Ima velik predal namenjen shranjevanju sidra, sidrne verige in vrvi in služi kot platforma za enostavno in varno sestopanje s premca plovila. V prednjem delu je še sedež za eno do dve osebi. Dodaten zložljiv sedež je nameščen na prednjo stran krmarske konzole. S pomočjo dodatne blazine lahko kompleten premec spremenimo v prostorno sončno ploščad.

Na plovilo lahko namestimo motor z močjo do 115 KM. Za običajno plovbo bo zadostoval že šibkejši s 100 KM. V ceni standardnega modela je že všteta športna krmarska konzola, športni krmarski sedež, integriran krmni sedež, EVA teak in električni paket. Za tubuse iz hypalona, navigacijski lok, karbonsko konzolo in Nisida volan pa bo treba seči globlje v žep.

Gumenjak je do meseca septembra 2020 na voljo le pri slovenskem zastopniku plovil Highfield Burin Boats d.o.o.

Tehnični podatki: 

  • dolžina: 5,60 m
  • širina trupa: 2,43 m
  • motor: 86 KW -115 KM (max)
  • št. oseb na krovu: 12 (max)

Cena:

  • PVC tubusi: 15.784 EUR 
  • Hyplon tubusi: 19.542 EUR

Več informacij: Burin Boats d.o.o., (031) 643 033