Axopar 22 Spyder

Finska ladjedelnica Axopar je predstavila nov model plovila v vstopnem razredu plovil Axopar 22 Spyder.

Ladjedelnica se je odločila, da svojo paleto plovil razširi in si odreže kos navtične pogače tudi v razredu plovil do 7 m. Pred kratkim so predstavili model Saxdor, ki je križanec med vodnim skuterjem in gliserjem. Sedaj pa so napovedali izdelavo plovila Axopar 22 Spyder. Zavedajo se, da so trenutne tržne razmere izjemno naklonjene plovilom te velikosti. Veliko zanimanje za njihovo plovilo bo vzpodbudila tudi cena. V kompletu z motorjem s 115 KM bo cena plovila okrog 50.000 evrov in to z vključenim davkom. Za to ceno boste prejeli izjemen Axopar trup plovila z dvojnim stopničastim dnom, globokimi bočnimi prehodi in dobro zaščitenim prostorom za posadko.

Axopar 22 Spyder v dolžino meri 7,2 m v širino pa 2,23 m, zaradi česar ga lahko brez težav prevažate na prikolici.

22 Spyder je idealno odprto dnevno plovilo. Za zdaj ladjedelnica še ni razkrila, ali bo plovilo možno dobiti tudi s trdo T-streho. Verjetno lahko pričakujemo, da bo na voljo tudi ta različica. 
Plovilo ima izjemno nizek, a eleganten trup. Videti je kot mišičnjak na vodi, čeprav to ni. Njegov edinstven trup mu bo omogočal plovbo pošteno čez 40 vozlov, če se odločite za motor z močjo 175 KM.

Manjši brat je po večjih uspešnih modelih podedoval vse, kar ladjedelnico Axopar postavlja pred konkurenco. Ta 23 čevlje (7,2 m) dolg gliser bo zadovoljil tudi najzahtevnejše morjeplovce.

Tehnične specifikacije:

  • Dolžina čez vse: 7.2 m
  • Širina: 2.23 m
  • Motor (zunajkrmni): 115 - 175 KM
  • Najvišja hitrost plovbe: 40 vozlov

Cena: 49.000,00 EUR z DDV