GRAND G340, Moto-nautika

Proizvajalec gumenjakov GRAND BOATS, prihaja v leto 2021 s prenovljenim luksuznim pomožnim čolnom, t.i. By-Boat, ki zares presega vsa pričakovanja v svojem razredu.

NA KRATKO O SERIJI GOLDEN LINE

GOLDEN LINE linija je oblikovana na zasnovi RIB sistema. Serija velja kot zelo prestižna linija Grandovih pomožnih čolnov (tender), ki nudijo veliko udobja in elegance. Vsak model se ponaša z edinstveno zaščito pred pršcem, ki zagotavlja suho plovbo tudi kadar je morje razburkano ali pa plujemo proti vetru. Lastniki tenderjev pa toliko bolj stavijo na eleganco, moderen dizajn in tehnološke prednosti ki jih plovilo ponuja. Golden Line serija izstopa ravno pri tem.

IZBOLJŠAVE

V primerjavi s predhodnim modelom G340 so poskrbeli za optimizacijo dveh bistvenih lastnosti, katere so ključne pri nakupu tenderja in povezane z ploščadjo, oz. prostorom, kjer imamo plovilo na suhem – teža in dolžina.

Dolžina plovila se je skrajšala za 5cm, medtem ko je teža praktično, kljub vsem dodatkom ostala ista. Suha teža plovila tako znaša od 130 do 140kg – odvisno od dodatne opreme.

PRENOS TEŽIŠČA IN DODATNI HRAMBNI PROSTOR

GRAND G340, Moto-nautika

V želji po boljši stabilnosti in večji kontroli plovila med vožnjo, se je vgradni rezervoar prestavil na sprednji del čolna in se je s tem porazdelila teža v sorazmerju z motorjem na zadnjem delu. Montiran motor je lahko do moči 40 konjev in osovino L. Kljub temu so v premcu ohranili majhen hrambni prostor in povečali v zadnjem delu pod glavno klopjo.

Tudi prejšnji model je nudil stranski sedež ob glavni konzoli, vendar nam nova verzija ponuja stabilnejši sedež, ki poleg ponuja tudi dodatni predal za hrambo. Le ta se nahaja pod sedežem in tako ne zavzema dodatnega prostora na čolnu.

GLAVNA KONZOLA

Elegantnejša, masivnejša …  vendar najbolj pomembno – bolj praktična. Konzola daje možnost, čeprav spada plovilo v razred tenderjev, vgradnjo navigacije in števcev za motor. Konzolo lahko opremimo z športnim volanom GRAND in vgradno ročico, pri kateri vsa povezava z motorjem ni vidna, ampak je montirana pod konzolo.

IZPOPOLNJENI DETAJLI

Premec plvoila je opremljen z sprednjo stopno ploščo, bitvo za privez, navigacijskimi lučmi ob straneh in se zaključuje z udobnim sedežem iz SILVERTEX materiala, ki prepušča vodo in poskrbi da se tkanine na plovilu hitro posušijo.

Kot smo že omenili, dodaten stranski sedež ponuja dodaten predal za hrambo in ima tudi vgrajena držala za kozarce. Ob glavni konzoli je tudi INOX držalo, prav tako so tubusi opremljeni z ograjicami iz istega materiala, za dodatno varnost potnikov.

GRAND G340, Moto-nautika

Glavna klop je kljub omejitvi prostora široka, pod seboj ponuja velik prostor za hrambo predmetov, cerade, obveznih stvari za čoln, ipd. Sprednja stran klopi nam ponuja tudi možnost montaže dveh AUDIO zvočnikov, ki bosta zagotovo popestrila izkušnjo med plovbo.

Krma čolna se zaključuje z dvema stopničkama, kateri omogočata lažji prehod iz zadnjega dela v osrednji prostor čolna. V kolikor pa ste adrenalinski navdušenec oz. želite z svojo družino ali prijatelji uživati v vodnih športih, bo za to poskrbel drog za vlečenje, ki je pozicioniran na sredini krme.

Zadnji tubusi se zaključujejo z vgradnimi stopničkami iz poliestra, kar daje prednost pri lažjem vstopu iz vode in seveda za večjo stabilnost čolna pri plovbi.

BARVNE KOMBINACIJE

Kot pri vseh modelih iz GOLDEN LINE serija, tudi pri G340 proizvajalec ponuja pester nabor barvnih kombinacij in s tem omogoča, da si plovilo sestavite po svojih željah. Tako si lahko izbere različne kombinacije pri barvi tubusov, gelcoata, blazin na čolnu in pa tudi pri izbiri Sea-Deka – protizdrsne površine.

Dobava plovila je v začetku leta 2021.

Dodatne informacije

Za več informacij in pridobitev ponudbe, kliknite na novo spletno stran generalnega distributerja za Slovenijo in Hrvaško – podjetje Moto-Nautika, na spletnem naslovu www.grandboats-adriatic.com ali preko maila oz. telefonske številke: +386 (0)2 629 04 01, info@moto-nautika.com

GRAND G340, Moto-nautika

GRAND G340, Moto-nautika