QuickFlex, SportMar, pritrditev plovila na prikolico

QuickFlex je inovativen sistem za pritrjevanje plovila na prikolico in omogoča varen transport plovila.

QuickFlex sistem za pritrjevanje plovila je edinstven pripomoček, ki zagotavlja enostavno, hitro in varno pritrjevanje plovila na vlečno prikolico. Primeren je za pritrjevanje manjših do velikih plovil. Sistem je sestavljen iz zančnih pritrdil in napenjalnih enot. Njihovo število je odvisno od velikosti in teže plovila ter načina pritrjevanja plovila na prikolico.

Edinstven sistem pritrditve

Sistem je certificiran in standardiziran. Zagotavlja varen prevoz plovila na prikolici ter pripomore k varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Sistem je primeren za privezovanje plovil vseh oblik in tež. Patentiran križni sistem vezave imobilizira vlečne sile v vseh smereh in onemogoči kakršnokoli premikanje plovila med prevozom. S kombinacijo napenjalnih komponent in neraztegljivih, vodoodpornih pripon, omogoča absorpcijo vodoravnih, navpični in vzdolžnih sil, ki jim je plovilo izpostavljeno med prevozom.

Prednosti sistema

Ko ga enkrat prilagodimo plovilu in prikolici, postane pritrjevanje otročje lahko. Znebimo se nepotrebnih predolgih vrvi in napenjal, zlasti pa skrbi, ali smo uporabili primerne vrvi in vozle, ki bodo plovilo držali celoten čas transporta.

Sistem je:

  • primeren za pritrditev vseh vrst plovil do teže 3 t,
  • primeren je za vse vrste prikolic,
  • omogoča pritrditev plovila v 1 minuti,
  • izdelan iz materialov primernih v navtiki in
  • skladen z normo EN12195, kar zagotavlja varen prevoz.

QuickFlex, SportMar, pritrditev plovila na prikolico

 

Deli sistema

Sistem QuickFlex je rešitev, ki se prilagodi vsakemu plovilu posebej. Sestavljena je iz treh ali štirih pripon, ki v treh ali štirih mestih pritrdijo plovilo na prikolico. Močan napenjalnik poskrbi, da so pripone primerno napete. Ima dvojno varovalo, ki zagotavlja varen prevoz in onemogoča, da bi se pripone razrahljale. Pripone oziroma zanke so izdelane iz kompozitnega materiala s kovinskem jedrom, ki preprečuje raztezanje. Kompozitna obloga je vzdržljiva in preprečuje kakršnekoli odrgnine ali druge poškodbe plovila.

Sistem je zasnovan tako, da je z njim možno privezovati tudi gumenjake tako z napihnjenimi kot tudi s spuščenimi tubusi (pri skupni širini plovila nad 3 m).

 

Varnost na cesti

QuickFlex, SportMar, pritrditev plovila na prikolico

Vaša varnost, varnost vašega plovila in vseh udeležencev v prometu so prioriteta med prevozom. Sistem QuickFlex zagotavlja varen privez plovila na prikolico. Plovilo in prikolica postaneta eno. V primeru nenadnih manevrov, hitrega spreminjanja smeri, izogibanja oviram ali pri zaviranju, sistem onemogoča nihanje plovila na prikolici ali njegovo premikanje. Fizikalne lastnosti pritrdilnih pasov se ne spreminjajo niti v dežju, ko običajne najlonske vrvi in pasovi postanejo ohlapni.

 

Preprosta in enostavna uporaba

Ko enkrat pripravite sistem za uporabo, je pritrditev plovila enostavna. Zanke pripone namestite na bitev plovila in jo povežete z napenjalcem. Z uporabo vitla napnete spono do priporočene napetosti. Ponovite na preostalih dveh ali treh priponah (odvisno od števila, ki je potrebno za pritrditev plovila) in že ste pripravljeni za pot. Potrebovali boste manj kot eno minuto.

Več informacij pri zastopniku QuickFlex, Sportmar d.o.o., +386 (0)1 786 11 40, sportmar@sportmar.si