Kevin Escoffier, ki je bil do danes na tretjem mestu, je sprožil klic v sili. V času nezgode je bil 550 nmi jugozahodno od mesta Cape Town v Južnoafriški republiki.

On 13:46 uri (UTC) je uspel poslati sporočilo svoji tehnični ekipi, da v njegovo plovilo vdira voda. Reševalna ekipa za pomoč na morju v sodelovanju z kopensko ekipo PRB in organizatorjem tekmovanja, pripravlja plan, kako rešiti jadralca. Jean le Cam, najbližji jadralec je že spremenil smer plovbe proti poziciji, ki jo je nazadnje javil Escoffier z njegovega plovila in sicer 40°55 stopinj južno in  9°18 vzhodno. Na lokacijo naj bi priplul okrog 16.00 ure.

Informacija 30.11.2020 ob 17.20

Jean le Cam je dosegel pozicijo Kevina Escoffierja. Kevin je v njegovem reševalnem splavu. Prižgal je motor in pripravlja reševanje jadralca. Na področju južnega oceana trenutno pihajo zahodniki s hitrostjo 25 vozlov valovi pa so visoki 5 m. Reševanje ne bo enostavno.

Zadnja informacija 30.11.2020 ob 19.30

Ob 19.30 je organizacijski odbor regate Vendee Globe prosil še dva jadralca, Borisa Herrmanna in Yannicka Bestavena, da odplujeta na pozicijo nesreče in pomagata reševati Kevina Escoffierja.

< Jadralci zapluli v pralni stroj   Jadrnica PRB se je prelomila na pol >

Foto: © Jean-Marie Liot/PRB