Boris Herrmann / Seaexplorer - YC de Monaco

Charli Dalin (Apivia) jadra odlično. Do cilja ga loči le še 520 nmi. Glede na včerajšnji dan je svojo prednost pred zasledovalci povečal. Burton in Herrman, ki oba plujeta na drugem mestu, zaostajata 85 nmi. Ali bo Dalinova prednost dovolj velika, da bo osvojil prvo mesto na regati bomo videi že jutri.

 Boris Herrmann / Seaexplorer - YC de Monaco

Charle Dalin se je odločil za plovbo po vzhodni ruti blizu rta Finisterre. Burton pluje daleč zahodno na odpetem morju v močnejših vetrovih. Kljub temu je Dalin povečal prednost. Pluje s konstantno hitrostjo, medtem ko Burtonova niha- Boris Herrmann, ki se je odločil za plovbo med Dalinom in Burtonom je ponoči napredoval najhitreje. Preplul je dobrih 20 nmi več kot vodilna dvojica, zaradi česa se je izenačil z Burtonom na drugem mestu.

Ruyant, ki pluje na četrtem mestu, je bil ponoči najhitrejši. Preplul je 411 nmi. Na Atlantiku je zaplul močno severno in zjutraj obrnil proti vzhodu. V primeru, da bodo vetrovi stabilni še naslednjih 24 ur, bo svoj zaostanek nedvomno zmanjša. Trenutno zaostaja 300 nmi. V kolikor vodilna trojica ne bo naredila večje napake so njegove možnosti za stopničke majhne.

Boris Herrmann je v svojem večernem sporočilu zapisal:

"To bo izjemen zaključek regate. Pluli bomo ostro v veter, do zadnje možne stopinje. V sredo popoldne bo tudi s skupnim modelom različnih prognoz zelo težko predvideti, kakšen bo veter. Zanašati se bom moral na lastne čute. Opciji sta samo dve. Proti severu ali vzhodu."

< Dalin, Burton, Dalin,,….   Danes bo znan zmagovalec >

Foto: © Jean-Marie LIOT / Maître Coq, posnetek zaslona