Abonma navtičnih izobraževanj za sezono 2016 

Za samozavestno plovbo in užitek na dopustu je potrebna velika količina znanja in dobra predhodna priprava. Da bo prihajajoča navtična sezona tudi za vas brez skrbi, so poskrbeli organizatorji navtičnih izobraževanj Varno med valovi. V mesecu februarju se bo v navtični kavarni Geonavtik pričela serija petih navtičnih predavanj – navtični abonma.

Vsebine in datumi predavanj:

MANEVRI PRI PRISTAJANJU, sreda 10. februar ob 18.00 uri (ZAKLJUČENO)

Pristajanje s plovilom z motorjem na bojo je najbolj enostavno. Katamarani imajo dva motorja, zato se pristaniški manevri izvajajo le s pomočjo vijakov. Pristajanje z motorjem z jadrnico je najpogostejše, ima pa tudi svoje zakonitosti in veščine. Kako z jadrnico pristati brez motorja, kakšen je  vpliv teže barke in smer vrtenja propelerja za tehnike manevriranja pri pristajanju? Kdaj pristajamo proti toku in kdaj s tokom? Kako se pravilno privežemo in kako izplujemo od obale v različnih vetrovnih razmerah in še več …

VZDRŽEVANJE PLOVILA, torek 1. marec ob 18.00 uri (ZAKLJUČENO)

Plovilo zahteva stalno skrb in nego, zima pa je pravi čas za vzdrževalna dela. Marsikatero delo lahko opravimo sami ali pa se vsaj pustimo podučiti ter tako  spoznamo posamezne dele barke, kar nam v praksi prinaša  bolj varno in samozavestno plovbno. Praktični nasveti, kako preprečevati in odpravljati težave, potrebna minimalna oprema s sledljivostjo opravljenih del, pa so vselej uporabne vsebine  vsakega preudarnega morjeplovca.

IZOGIBANJE TRČENJU, torek 22. marec ob 18.00 uri (ZAKLJUČENO)

Med vsako plovbo se naša plovna pot seka s plovno potjo mnogih plovil. In to podnevi in ponoči, v dobrem in slabem vremenu, s čolni in ladjami ... Tistih nekaj osnovnih pravil poznamo vsi, vendar je pravilno in pametno izogibanje trčenju bolj zapleteno. Vprašanje je, kaj lahko storimo, da do nevarnosti trčenja sploh ne pride, oziroma je nevarnost trčenja ustrezno ocenjena? Na predavanju se ne bomo učili pravil, ampak se bomo osredotočili na njihov vpliv na plovbo, ki naj bi se vsakič končala srečno.

PSIHOLOGIJA & JADRANJE, torek 19. april ob 18.00 uri

Na omejenem prostoru na plovilu se v podzavesti človeka rojevajo neobičajni miselni vzorci, ki  v ekstremnih primerih lahko navzven izbruhnejo kot impulzivnost in agresivnost. Timska dinamika ima svoje zakonitosti, svoje zakonitosti pa ima tudi človeška psiha. Strah pred samoto, strah pred naravnimi pojavi, zaznavanje in motnje čutil na vodi, kaj je veliko, kaj majhno, kaj se premika, res vidimo pravo barvo, je prostor pred nami dovolj velik, pa le nekaj vprašanj, na katere bomo skušali odgovoriti. V tem predavanju ne gre za psihološko tehniko na tekmovalnih regatah, gre za odzivanje telesa in duha v posebnih razmerah, kakršno je bivanje na morju.

KOMUNIKACIJA NA MORJU,  torek 10. maj ob 18.00 uri

Takoj, ko zapustimo obalo, smo na morju odvisni le še od brezžične komunikacije. Nekaj časa nas spremlja signal mobilne telefonije in z njim dostop do interneta, kmalu pa imamo na voljo le še GMDSS komunikacijsko opremo. To je največkrat VHF postaja v vgradni ali ročni izvedbi. Vendar, ali jo znamo učinkovito uporabiti tudi v najbolj kritičnih situacijah? Ali znamo preveriti ali sploh brezhibno deluje? Na predavanju se bomo lotili še ostalih pomembnih vprašanj s ciljem zmožnosti zagotavljanja čim bolj varne plovbe z uporabo razpoložljive komunikacijske opreme.

Število mest je omejeno. Pohitite s prijavo

Mesto na predavanjih in popust v višini 20% si lahko zagotovite z nakupom navtičnega abonmaja petih predavanj. Ker je število mest na predavanjih omejeno na 50, si boste z nakupom abonmaja zagotovili mesto na vseh predavanjih in poskrbeli, da bo vaša plovba v letošnjem letu bolj varna in samozavestna.

Cena Navtičnega abonmaja znaša 80,00 EUR z DDV (štiri predavanja). Cena posameznega predavanja znaša 25,00 EUR (4x 25,00 EUR = 100,00 EUR - 1x predavanje GRATIS =80,00 EUR). Rezervacijo mesta si zagotovite šele s plačilom predračuna, ki vam ga bomo poslali na vaš elektronski naslov.

 

Naroči: Navtični abonma 2016 (4 predavanja)

 

Na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli v naročilu, bomo poslali predračun za plačilo.
Rezervacija mesta na predavanju je potrjena, ko prejmemo plačilo na naš račun!