Anglež brez pravih navtičnih izkušenj se je odločil, da bo sam obplul svet. Žal se je njegovo jadranje končalo že na drugi strani Atlantika.

Mark Brennan, 42-letni angleški čistilec oken, se je odločil, da bo sam objadral svet. Odplul je iz Anglije in uspešno prečkal Atlantik. Nekaj časa se je zadrževal na Karibskih otokih, kjer je srečal nekaj angleških prijateljev. Nazadnje so ga videli na otoku Grenada. Ker z nikomer od prijateljev in navtičnih znancev ni več vzpostavil stikov, se je kolega iz Manchestra odločil, da svojo skrb posreduje (IBWN) mednarodni organizaciji, ki skrbi za plovila, ki plujejo po odprtih morjih. Organizirala se je iskalna akcija. Reševalne ekipe so kmalu zasledile plovilo, ki je nekontrolirano blodilo po Karibih. Ameriška obalna straža je kontaktirala obalno stražo Jamajke in jim sporočila, da so 70 nmi od severne obale Jamajke opazili neznano plovilo.

Na javljeno lokacijo je odplulo plovilo jamajške obalne straže. Plovilo so privezali in odvlekli v pristanišče Antonio. Na krovu so našli truplo neznane osebe. Preiskava še ni zaključena, a predvidevajo, da gre za 42-letnega angleškega čistilca oken.

Foto: Dutch Caribbean Coast Guard