Seven Marine 627

Ameriško podjetje Seven Marine, ki izdeluje najmočnejše izvenkemne motorje na svetu, prihaja na evropsko tržišče.

Seven Marine, ki izdeluje visoko kvalitetne navtične motorje, je pridobilo evropski certifikat CE za njihov najmočnejši model izvenkrmnega motorja, ki razvije osupljivih 627 KM. S pridobitvijo prvega certifikata bo podjetje pričelo s prodajo na evropskem trgu. CE certifikat pomeni, da motor ustreza vsem evropskim predpisom glede varnosti, vpliva na okolje in zdravja.

Zaradi trenda oblikovanja in proizvodnje vedno večjih plovil z izvenkrmni motorji, je v porastu tudi prodaja najmočnejših modelov izvenkrmnih motorjev. Večina večjih svetovnih proizvajalcev je trgu že ponudila izvenkrmne motorje, ki razvijejo, 300, 350 ali celo 400 KM. Zaradi vse večjega povpraševanja po najmočnejših modelih, ki pa v nekaterih primerih niso več dovolj močni, je našlo tržno nišo ameriško podjetje Seven Marine. Pred leti (2013) so predstavili prvi svoj model z oznako 557, ki je razvil za takrat osupljivih 557 KM. Z nadaljnjim razvojem tehnologije pa jim je uspelo izdelati motor s kar 627 KM oziroma 467 kW.

Brian Davis, podpredsednik podjetja Seven Marine je po prejemu certifikata dejal: "Za naše podjetje je to velik korak pri nastopu na evropskem tržišču. Leta 2016 smo prvič prikazali naš motor v Evropi, lansko leto pa nas je pod okrilje vzelo podjetje Volvo Penta. Že ob prvi predstavitvi so evropske ladjedelnice pokazale veliko zanimanja za naše motorje. Model 627 smo dodatno prenovili, saj je naša želja, da trgu ponudimo izdelek vrhunske kvalitete in vrhunskih zmogljivosti.  Del naše filozofije zahteva, da naši izdelki ustrezajo najvišjim standardom  in veselimo se, da bomo naše izdelke lahko ponudili evropskim kupcem."

Podjetje se je odločilo, da bo na evropski trg vstopilo s svojim najmočnejšim modelom. Postopki za pridobivanje CE certifikata za motor z 557 KM je že v teku. Pričakujejo, da ga bodo pridobili v naslednjih mesecih.

Več o motorjih SEVEN MARINE v člankih: 

Seven Marine predstavil izvenkrmi motor s 627 KM

Izvenkrmni motor s 557 KM – Seven Marine 557

Seven Marine 627