Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Porto Novi, Montenegro

Jugovzhodni Jadran bo letos bogatejši za moderno marino Portonovi. Podjetje D-Marin je zgradil novo marino na vhodu v zaliv Boka Kotorska v Črni gori.

Marina je prvenstveno namenjena privezu super jaht, na voljo pa so tudi številni privezi za manjša plovila.

Marina Portonovi ima 238 privezov v morju. Vsi so opremljeni z vsemi potrebnimi storitvami. V sklopu marine bo obratovala tudi bencinska črpalka z možnostjo nakupa goriva brez davka. Lastniki plovil, ki imajo na krovu helikopter, bodo lahko v marini pristali na zasebnem heliodromu. Po vzoru modernih marin je v okolici marine zraslo razkošno počitniško naselje z luksuznimi apartmaji, restavracijami, bari in trgovinami renomiranih blagovnih znamk.

V marini bo na voljo privez za jahte vse do dolžine 70 m, na zunanji strani valobrana marine pa bo na voljo privez za mega jahte do dolžine 120 m. Poskrbljeno bo za izčrpavanje sivih in črnih voda, odpadnih olj ter druge tehnične storitve.

Foto: portonovi.com

Komentarji

Komentarji   

# mitja_c 12:57 14-02-2020
Marina Portonovi je bila odprta že lani avgusta.
Ob našem obisku so bile v marini zgolj tri barke, vse ostalo je bilo prazno.
Črpalka ni delovala. Je pa bil preostali kompleks vključno z luksuznim (7*) hotelom še v gradnji.

Na zunanji strani pomola je tudi novi pomorski mejni prehod, ki je lani že deloval.