Miranda Merron, Vendee Globe

Manj kot 5.000 nmi je še pred najhitrejšimi jadralci do konca regate in razlike so vse manjše. Jannick Bestaven (Maitre Coq IV) je še vedno na prvem mestu vendar se njegova prednost v toplih vodah topijo kot sneg. Charlie Dalin (APIVIA) na drugem mestu se mu je približal na vsega 60 nmi. Na tretjem zopet pluje Thoma Ruyant (LinkedOut) z 170 nmi zaostanka. Damiena Seguina (Groupe APICIL) je prehitel in pluje le 3 nmi pred njim. Louis Burton (Bureau Vallee 2) na petem mestu pluje z zaostankom 210 nmi. Jean Le Cam pluje na devetem mestu z zaostankom 370 nmi. Glede na to, da je do cilja še 5000 nmi, razlika med prvimi desetimi jadralci pa zgolj 370 nmi, še nič ni odločeno. Na plovbi proti severu jih čaka še prečkanje muhastega področja Doldrums, ki lahko štrene močno premeša. Ker so razlike med tekmovalci majhne, bodo pluli v podobnih pogojih. Taktične odločitve bodo tiste, ki bodo vrstni red lahko močno premešale.

Jeremie Beyou napredoval na 16. mesto

Miranda Merron, Vendee Globe

Jeremie Beyou (Charal) nadaljuje v svojem stilu. Čeprav je regato pričel z osem dnevnim zaostankom se počasi prebija po lestvici navzgor. V zadnjih dneh je pridobil dve mesti. Eno na račun odstopa Isabelle Joschke, drugo pa ker je uspel prehiteti Angležinjo Pip Hare (Medallia). Njegov zaostanek za vodilnim se je zmanjšal na vsega 2300 nmi.

Miranda Merron mimo ledene gore

Miranda Merron pluje na jugu Tihega oceana. Približuje se točki Nemo. Včeraj je plula blizu meje Antarktične cone prepovedane plovbe. Meja naj bi bila ločnica med področjem okoli Antarktike v katerem so pogoste ledene gore. Plovba severno od te meje bi morala biti varna. Miranda Merron je včeraj na radarju opazilo veliko ledeno goro. Plula je zgolj 20 nmi mimo nje. Previdnost ni nikoli odveč. Radar mora delovati 24 ur na dan.

< Sedma žrtev na regati   Sprememba v vodstvu >

Foto: © Yvan Zedda / Alea, posnetek zaslona