Karnic SL800

Karnic SL800 je izjemen družinski gliser, namenjen za krajša križarjenja in dnevne izlete.

Ladjedelnica Karnic je ena izmed najhitreje rastočih ladjedelnic na svetu. Njihova plovila odlikujejo izjemna kakovost izdelave, inovativne rešitve in izjemne plovne lastnosti. Vsa plovila so izdelana v zaprtih kalupih s sistemom vbrizgavanja, kar zagotavlja majhno težo in veliko trdnost trupov.

Notranjost

Karnic SL800 je 8 m dolg gliser, ki v podpalubju skriva štiri ležišča in kopalnico. Na njem lahko brezskrbno prenoči cela družina, ki bo na krovu imela vse potrebno udobje. Premčno ležišče se lahko spremeni v sedežno garnituro, na kateri se lahko druži in obeduje celotna posadka v primeru slabega vremena. Krmno ležišče je skrito pod krov. Z inovativno stopnico, ki s krova vodi v podpalubje, so v krmnem ležišču zagotovili zračnost. V podpalubju so kopalnica z umivalnikom in mornarskim WC-jem, hladilnik in več omaric za shranjevanje.

Na krovu

Karnic SL800 je namenjen vgradnji zunajkrmnih motorjev. Krmni del krova je zato v enem nivoju, prostoren in praktično razporejen. Na krmi se po celotni širini razprostira oblazinjena klop v obliki črke U, na katero se lahko udobno namesti šest oseb. Sedeži so izdelani izjemno prebrisano. Naslone lahko pomaknemo proti premcu in sedežno garnituro spremenimo v krmno ležalno ploščad obrnjeno proti morju. V sredini sedežne garniture je priročna miza, ki krmo spremeni v idealen prostor za druženje in obedovanje. Dostop do morja je na desni strani plovila in omogoča enostavno prehajanje na krmno platformo.

Krmarska konzola je bogato odmerjena. Pomaknjena je proti desnemu boku, zato omogoča enostaven dostop v podpalubje na levi strani. Čeprav ima plovilo bočna prehoda s krme na premec na obeh bokih, je na njej dovolj prostora za namestitev krmarja in sopotnika. Hrbtna stran krmarjevega sedeža je priročna kuhinja z umivalnikom in štedilnikom. Pod njima je dovolj prostora za shranjevanje ali namestitev zunanje hladilne torbe.

Na premcu

Inovativne rešitve ladjedelnice so implementirane tudi na premcu plovila. Namesto preproste sončne ploščadi so v Karnicu izdelali sončno ploščad, ki ji lahko spreminjamo naklon hrbtišča. Zato je primerna za ležanje, branje ali druženje. Za vroče dni in zaščito pred soncem na sidru je na premcu nameščena še priročna sončna streha.

Osnovna oprema

Karnic SL800 ima zelo bogato osnovno opremo. V njej so hupa, kalužna črpalka, navigacijske luči, luči v kabinah, vodilo sidra, inox bitve, oblazinjena krmna klop v obliki črke U z možnostjo obračanja hrbtišča proti krmi ter možnostjo preureditve v ploščad za sončenje, oblazinjenje na premcu, prehodi na krmi z vrati, držala za kozarce, led ambient luči v kokpitu in kabini, podaljšane kopalne ploščadi levo in desno, EVA Foam teak na premcu in kopalnih ploščadih, vetrobransko steklo z inox okvirjem, stikalna plošča, marine radio USB/Bluetooth ter 6x zvočniki, deluxe volan z volanskim mehanizmom, prenosna torba za shranjevanje, box za plinsko jeklenko, miza iz tikovine, zavese v notranjosti, WC ter umivalnik, prostor za shranjevanje sidra in vrvi s pokrovom na premcu, ograja iz nerjavnega jekla, kopalna lestev in še bi lahko naštevali.

Tehnični podatki:

  • Dolžina preko vsega: 9.2 m
  • Dolžina trupa: 7.98 m
  • Širina: 2.96 m
  • Največja moč motorja: 500 KM
  • Gorivo: 400 L
  • Voda: 90 L
  • Kabine: 2
  • Ležišča: 4
  • Nosilnost: 12 oseb
  • Teža z motorjem: 3200 kg

Plovilo je na zalogi pri slovenskem zastopniku za plovila Karnic, As Boats d.o.o. tel.: +386 (0)2 608 41 42.