Alavija

Silba

Gostilna

Podatki

GPS 44° 22' N , 14° 41' E
e-mail alavijasilba@gmail.com
Tel. +385 98 752 106
Naslov Silba 239

Info

Na mestu kjer se Dalmacija sreča s Kvarnerjem se je zasidral otok Silba in prijetna dalmatinska konoba Alavija. Nahaja se v luki Žalič na zahodni strani otoka. S svojo lego neposredno ob samo obali otoka nudi neverjeten ambient. Med okušanjem izvrstne dalmatinske hrane, bosta lahko uživali v sončnih zahodih, ko se bo sonce skrilo za otok Premuda.

Filozofija priprave hrane je povzeta v samem nazivu konobe. Ime ALAVIJA (a la via) pomeni "na ta način" ali "tako" in odkriva enostavnost in istočasno bogastvo jedi, ki so jih pripravljali njihovi predniki na otoku. Ponudba temelji na mediteranski kuhinji, lokalni in  zdravi hrani iz njihovih vrtov in tudi na tradicionalnih receptih, ki jih ljubosumno čuvajo in prenašajo iz roda v rod.

Nepogrešljiva Dalmatinska pašticada z njoki ima pri njih svojo inačico, pripravljeno iz tune. Če govorimo o tuni, kot specialiteti konobe, moramo omeniti tudi na daleč znan tunin pršut, ki je dozoreval na burji in dimu skozi celotno zimo. Enostavnost dalmatinske hrane pripravljene na ognju, kot so hobotnica in riba pod peko, jagnjetina pod peko, ribe, raki in školjke na žaru, se manifestira v vlogi njihovega kuharja. Njegovo delo se  začenja tam kjer se delo narave preneha, nadaljuje pa tam kjer se dobro naredi tisto, kar je že lepo in okusno. Bogata ponudbe sveže ribe, rakov in školjk potrjujejo tudi pogosti obiski delfinov, ki jih je moč videti tudi s terase same konobe.

Kako bi ta zgodba imela pravi zaključek, so kreirali še vinsko karto njihovega domačega vina, in vin njihovega kraja. Če želite uživati v edinstvenem ambijentu dalmatinske konobe, neponovljivih sončnih zahodih ali pa, če ste samo radovedni in želite uživati v okusih Silbe, vam priporočamo obisk dalmatinske konobe Alavija.

PRIPOROČAMO:

  • tunin pršut
  • Dalmatinska šašticada s tuno
  • hobotnica iz podpeke

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Torek

  • voz

V bližini

Ocena
3.8

Lega 5
Ponudba 4
Hrana 4
Postrežba 3
Cena 3

Komentarji