Boba

Murter

Gostilna

Objavil(a) eNavtika

Podatki

GPS 43° 49' N , 15° 35' E
Tel. +385 (0) 98 9485272
web http://konoba-boba.hr
e-mail konobaboba@net.hr
Kraj Murter
Naslov Butina 22

Info

Gostilna Boba ni tipična navtična gostilna, vendar jo lahko vsak, ki je v Murterskem akvatoriju ali v bližini Marine Hramina, zelo enostavno najde. Nahaja se približno 150 m od obale na enosmerni cesti, ki pelje iz centra Murterja proti celini. Gostilna ima zelo prijeten in hladen vrt. Če vam ni prevroče, pa je morda primernejša notranjost, ki je izredno gostoljubna, ob tem pa lahko opazujete in uživate v pripravi jedi v krušni peči in na žaru.

Info

Vsaka vrhunska gostilna se od povprečne razlikuje po detajlih, kar v gostilni Boba opazimo že pri pogrinjku. Olivno olje je resnično vrhunsko. Servirajo vam ga v majhnih kamnitih posodicah z miniaturno zajemalko. Kruh, s katerim vam postrežejo, je bil pred minuto pečen v krušni peči in je tako dober, da bi se ga z dodatkom olivnega olja, do sitega najedel. Predjedi so njihova specialiteta. S čim vam bodo postregli, je odvisno od sezone. Načeloma vse, kar je v obdobju, ko boste gostilno obiskali, mogoče ujeti v morju. Jedi so večinoma pripravljene sveže ali po domače surove. Lahko si privoščite tudi različne carpaccie in sushie. Carpaccio kapesant s tartufi, morski polžki s posebno omako, ostrige, surova tuna na tri načine, fantastična pašteta in namaz polenovke, črna polenta s koščki sipe, vas ne bodo pustili ravnodušne, kajti prav vsak okus je tako inovativen in sestavine tako sveže, da boste ostali brez besed. Vaše brbončice vam bodo hvaležne! Ustvarjalni so tudi pri pripravi toplih predjedi. Poskusiti je vredno špagete z omako ježevih iker in kozice v omaki iz whiskeya in gorčičnih semen. Glavne jedi temeljijo na vseh mogočih receptih izpod peke, ribami, s katerimi so izjemno dobro založeni in mesom, ki prihaja celo iz Francije in Argentine. Naj še enkrat poudarimo, da je ta gostilna izjemno presenečenje in bi jo tako lahko uvrstili med najboljše na Jadranu. Obiščete jih lahko vse leto, saj se njihova vrata, z zaključkom poletne sezone, ne zaprejo. Gostilna ima poleg izjemne hrane na voljo tudi bogat izbor kakovostnih vin.

Info

Kot se za tako gostilno spodobi, je tudi postrežba na zelo visoki ravni. Takoj opazimo, da so natakarji in kuharji med seboj izjemno usklajeni. Vse teče kot po tekočem traku. Natakarji so hitri in prijazni.

Info

Ker to ni tipična navtična gostilna, saj jih obišče morda celo več celinskih gostov, so cene izredno korektne, glede na kakovost, ki jo nudijo. Tudi tu zaslužijo pohvalo.

Priporočamo

- vse predjedi (glej sliko)

Priporočamo

- vse kar pripravijo na žaru (ribe in meso)

Priporočamo

- vse jedi iz krušne peči

Priporočamo

- raznovrstne sladice in vrhunski limonin sorbet.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Petek

  • voz

V bližini

Prihajajoči dogodki

Ocena
4.26

Lega 3.7
Ponudba 4.5
Hrana 4.5
Postrežba 4.3
Cena 4.3

Komentarji