Antonio Patak

Marinkovac

Gostilna

Objavil(a) eNavtika

Podatki

GPS 43° 9' N , 16° 25' E
Kraj Marinkovac - Pakleni otoki
Naslov Ždrilca 1
Tel. +385 95 86 49 544, + 385 (0) 21 741 485
e-mail dujmovic.k@gmail.com

Info

Gostilna Antonio Patak leži v zalivu Ždrilca na otoku Marinkovac enem izmed Paklenih otokov. Gostilna leži tik ob vodi in ima svoj lasten pomol, poleg pa ima še veliko svojih boj, ki so namenjene privezu plovil gostov. V kolikor ne najdete proste boje ali priveza na pomolu, lahko brez skrbi sidrate v zalivu, ki je zaščiten pred vsemi vetrovi, problematična je le močna burja. V kanalu teče močan tok. Zato ne bodite presenečeni, če vas bo slučajno pri sidranju obrnilo v veter. Poleg gostilne je prekrasno kopališče z ležalniki, za tiste, ki pa radi uživate ob vodi s kavo ali cocktailom v roki, pa je na voljo tudi bar.

Priprava hrane

Vse, kar boste v tej gostilni naročili, začenši že s predjedmi, vas bo znova in znova osupnilo nad okusi. Kuhinja v tej gostilni je res prava, avtentična - dalmatinska in morska. Hrano pripravljajo na gredelu. Vse jedi, ki prihajajo z njega, imajo čaroben okus po svežih morskih dobrotah pečenih na tipičnem dalmatinskem žaru - gredelu. Presenečenje za sladokusce bo pripravila lastnikova hčerka, ki je specialist za sveže sladke dobrote. Gostilna se lahko pohvali tudi z izjemno pestrim izborom vin, kar je bolj redko v nekoliko bolj odročnih gostilnah na manjših otokih. Gostilna ima že 30-letno tradicijo in se vsako leto nekoliko posodablja. Istočasno pa ohranja izjemno visok nivo priprave hrane. Zaradi svoje tradicije gostilna redno privablja pomembneže tako politične, kakor tudi tiste iz estrade.

Postrežba

Postrežba je korektna in prijazna, le včasih, ko jih v višku sezone preseneti naval obiskovalcev, je potrebnega malo več potrpljenja. To se zgodi le ob vikendih, ko se turistom pridružijo se domačini iz celine in bi jim prav prišel še kak član ekipe.

Priporočamo

  • marinirane kozice in inčuni
  • izjemna solata od hobotnice
  • vse vrste školjk in škampi na buzaro
  • škampi na žaru
  • vse vrste rib na gradelu
  • obvezno poizkusite kozice na žaru

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Petek

  • voz

V bližini

Ocena
4.52

Lega 5
Ponudba 4.7
Hrana 4.4
Postrežba 4.6
Cena 3.9

Komentarji