Martinis-Marchi

Šolta

Gostilna

Objavil(a) eNavtika

Podatki

GPS 43° 23' N , 16° 12' E
Kraj Maslinica
Naslov Put Sv. Nikole 51
Tel. +385 (0)21.718.838
e-mail restaurant@martinis-marchi.com
web www.martinis-marchi.com

Info

Restavracija Martinis Marchi se nahaja v kraju Maslinica na zahodni strani otoka Šolta. Restavracija ima svojo lastno marino, ki je le nekaj metrov oddaljena. Restavracija je urejena v starem gradu Martinis Marchi, ki je bil pred leti prenovljen v luksuzen hotel. Od prenove je restavracija postala točka, ki je ne smemo zgrešiti, če si želimo na našem krožniku najboljše pripravljene jedi. Staro grajsko vinsko klet so obnovili in v njej uredili luksuzno restavracijo. Poletna terasa restavracije ima pogled direktno na plovila privezana v marini in na staro obmorsko mestece Maslinica. Med poletnim časom, bomo ob večerji lahko uživali tudi v enkratnih sončnih zahodih, ko bo sonce zahajalo za otočki Stipanska, Grmelj in Polebrnjak na zahodu.

Info

Restavracija Martinis Marchi nudi tradicionalno mediteransko kuhinjo z modernim pristopom k pripravi izvrstne hrane. Nad pripravo hrane bedi mlad šef Toni Miloš, ki je osvojil 4. mesto na prestižni IKA Kulinarični olimpijadi v Nemčiji, kjer je tekmovalo preko 2000 kuharjev in slaščičarjev iz kar 54 držav sveta. Za predjed vam bodo pripravili carpaccio iz hobotnice, hobotnico v solati, hobotnico s porom in mlado, kislo čebulo ali pa razkošno ribjo ploščo. Če se boste odločili za toplo predjed, potem se lahko odločite za juho iz špargljev s šampi. Za glavno jed so vedno na voljo ulovljene ribe iz okolice otoka Šolte, Drvenika in Brača. K vsem glavnim jedem so vedno na voljo tudi različne vrste sveže solate in domač krompir, pripravljen na dalmatinski način z domačim olivnim oljem. V restavraciji niso pozabili niti na sladokusce. Skoraj vedno je na voljo domača rožada, ki jo pripravljajo po starem dubrovniškem receptu. Po lastnem receptu, ki je seveda skrivnost, pa pripravljajo limonino torto, ki jo izdelajo iz limon in divjih pomaranč, ki zrastejo na otoku Šolti. Restavracija Martinis Marchi nudi zanimivo ponudbo mednarodnih kakor tudi hrvaških vin, ki dopolnjujejo izvrstne jedi.

Info

V restavraciji streže profesionalno osebje. Natakarji so vedno prijazni in dobre volje. Z veseljem vam bodo svetovali, kaj se tisti dan v kuhinji pripravlja posebnega. Ko boste izbirali primerno vino k jedem, se lahko zanesete na njihova priporočila in izbor.

Info

Cene v restavraciji so primerne nivoju restavracije in so nekoliko višje. Glede na ambient, nivo postrežbe in kvaliteto priprave pa so povsem opravičljive.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Petek

  • voz

V bližini

Ocena
4.42

Lega 4.7
Ponudba 4.7
Hrana 4.7
Postrežba 4.7
Cena 3.3

Komentarji

Rafael
Lep ambient, hrana pa je mnogih drugih lokacijah enako dobra ali se boljsa in bistveno cenejsa.
Thu | 29 Aug | 2013