Bazilika

Biograd

Gostilna

Objavil(a) eNavtika

Podatki

GPS 43° 56' N , 15° 26' E
Naslov Sv. Ivana 5
Kraj Biograd n/m
Tel. +385(0)23384451; +385(0)911520149
e-mail nm.poljak@gmail.com
web http://www.konoba-bazilika.com
Delovni čas od 17.00 do 24.00
Obratovalni čas 15.4. - 15.10.

Info

Konoba Bazilika se nahaja v starem mestnem jedru Biograda, nasproti bazilike sv. Ivana Evangelista, po kateri je tudi dobila ime. Terasa gostilne je dvignjena nad staro mestno ulico in je obdana s starimi kamnitimi hišami. V gostilni boste tako uživali v pristnem starogradskem ambientu. Bazilika je od mestne obale oddaljena le 30 metrov. Če na obali ni prostora, lahko plovilo privežete v bližnjih marinah, Kornati, Šangulin ali Biograd.

Info

Presenetljivo boste v gostilni Bazilika opazili, da dajejo močan poudarek mesnim jedem, kar je dokaj nenavadno za primorsko gostilno. Vedno imajo na voljo najkvalitetnejše meso, iz katerega pripravljajo raznovrstne jedi. Zelo so ponosni na svoje nacionalne jedi, pri katerih je vedno dodana domača nota. Seveda je v ponudbi tudi zelo pomembna morska hrana. Vse ulovijo domači ribiči in je na meniju vedno le najbolj sveža riba. V gostilni pečejo domač kruh in izdelujejo raznovrstne sladice. V Baziliki pripravljajo tudi jedi za vegetarijance.

Info

Postrežba v gostilni Bazilika je izjemno kvalitetna. Postregli vas bodo vedno prijazni natakarji, ki bodo poskrbeli, da boste uživali v hrani in v enkratnem ambientu starega mestnega jedra Biograda.

Info

Cena hrane v gostilni je primerna kvaliteti. Je povsem primerljiva z ostalimi gostilnami. Kvalitetna in pestra ponudba ter enkraten ambient in urejenost gostilne pa sta dodatna prednost, da se odločite za večerjo v Baziliki.

Priporočamo

- tunina pašteta,

Priporočamo

- tagliatele s sipo,

Priporočamo

- mesna plošča,

Priporočamo

- otoški ramstek polnjen z blitvo in sirom,

Priporočamo

- biftek Katarina s sirom, pršutom in panceto,

Priporočamo

- tunini čevapčiči,

Priporočamo

- težaške palačinke s smokvami.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Petek

  • voz

V bližini

Prihajajoči dogodki

Ocena
4.68

Lega 4.7
Ponudba 5
Hrana 4.7
Postrežba 4.7
Cena 4.3

Komentarji

Milan M.
Gremo pogledat konec mesca :-)
Wed | 03 Oct | 2012