Meneghello

Sv. Klement

Gostilna

Objavil(a) eNavtika

Podatki

GPS 43° 9' N , 16° 23' E
Tel. +385 (0) 21 717 270; +385 (0) 91 478 3111
Kraj Palmižana, Sv. Klement
Naslov Palmižana bb
e-mail info@palmizana.com
web http://www.palmizana.hr

Info

Gostilna Meneghello leži na otoku Sv. Klement, ki je eden izmed Paklenih otokov. Gostilna leži nad zalivom Vinogradišče in nudi enkraten ambient za romantično večerjo. Plovilo lahko privežemo v marini Palmižana in se do gostilne sprehodimo skozi borov gozdiček, v katerem je tudi botanični vrt. Druga bližja možnost pa je sidranje v zalivu Pema ali pa privez na majhnem pomolu, ki je namenjen obiskovalcem gostilne. Voda ob pomolu je plitva, zato priporočamo sidranje v zalivu, do pomola pa priplujete s pomožnim čolnom. Zaliv je odprt proti jugu.

Info

Gostilna je tipična družinska gostilna. Družina Meneghello živi na otoku že več kot 100 let, hkrati pa so lastniki večjega dela Paklenih otokov. So začetniki turizma na otoku in se lahko pohvalijo z več kot 100-letno tradicijo. Poleg restavracije Meneghello so lastniki restavracije Toto, ki je oddaljena le nekaj korakov. V gostilni nudijo najkvalitetnejšo hrano, ki jo pripravljajo po starih družinskih receptih, ki so na otoku doma in so družinska skrivnost. Vedno so na voljo različne morske jedi. Vedno vam bodo postregli z jastogom na različne načine. Izjemno zanimiv načine je priprava jastoga s testeninami. Prav tako so vedno na voljo škampi, sveže ribe in pa domača gregada. Za tiste, ki pa ste se že naveličali morske hrane, pa si lahko privoščite tudi piščanca, pečenega na žaru. Gostilna ima poleg bogatega izbora hrane tudi zelo dober izbor različnih kvalitetnih hrvaških vin.

Info

Zelo redko se v katerikoli restavraciji na Hrvaškem zgodi, da te natakarji zmeraj prijazno prehitijo, preden jih potrebuješ. Vsako jed vam bodo na mizo prinesli z veseljem. Ko boste pojedli, pa vas bodo diskretno vprašali, če ste zadovoljni ali ne. Vaše mnenje jim je pomembno. Prijaznosti do gostov jim v gostilni ne manjka.

Info

Cene jedi v gostilni so zelo solidne. Z višino vsaj doslej niso pretiravali. Vedno si se lahko zelo dobro najedel za manjšo vsoto denarja, postrežen pa si z okusnimi jedmi.

Priporočamo

Predjedi:

Priporočamo

- bruskete

Priporočamo

- tunin karpačo in grdobine

Priporočamo

- ribji pršut

Priporočamo

- tunina solata s kaprami in krompirjem

Priporočamo

- hobotnica v solati

Priporočamo

Glavne jedi:

Priporočamo

- jastog s testeninami

Priporočamo

- gregada

Priporočamo

- ribe, meso in piščanec na žaru

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Petek

  • voz

V bližini

Ocena
4.52

Lega 4.7
Ponudba 4.8
Hrana 4.6
Postrežba 4.3
Cena 4.2

Komentarji