Alviž

Hvar

Gostilna

Podatki

GPS 43° 10' N , 16° 26' E
Tel. +385 (0) 21 742 797
Kraj Hvar
Naslov Dolac bb
e-mail vjekoslav.alviz.zaninovic@st.t-com.hr
web http://hvar-alviz.com/
Obratovalni čas 15.4. - 15.10.

Info

Gostilna Alviž se nahaja v neposrednem centru mesta Hvara, na samem glavnem mestnem trgu, takoj za katedralo. Kljub temu, da se boste nahajali v samem centru mesta, v katerem preko poletja mrgoli turistov, boste v obedu uživali na vrtu njihove hiše. Večerjo bodo postregli na vrtu, ki je odmaknjen od vrveža mestnih ulic. Plovilo lahko privežete v luki Hvar. Do restavracije boste v tem primeru oddaljeni le nekaj 100 metrov.

Info

Restavracija Alviž se pri pripravi hrane striktno drži svojega mota: ohranjamo tradicionalne družinske vrednote, vedno nudimo dobro atmosfero in še boljšo hrano ter skrbimo, da boste za vaš denar dobili največ v celem mestu. Ker se držijo družinske tradicije, pripravljajo jedi, kot jih je pripravljala njihova babica. Na jedilniku so tako mesne, kakor morske jedi. Vso hrano pripravljajo na starem kaminu na terasi, na vrtu njihove hiše. Radi so pohvalijo z različnimi juhami, ki bodo izjemen izbor kot predjed. Na voljo je mesni in tunin carpacio ali pa domača specialiteta sardele u savur. Kot glavno jed lahko izbirate med tradicionalno dalmatinsko pašticado, testeninami z različnimi omakami, med katerimi radi priporočajo omako iz repkov kozic. Na voljo so tudi vse vrste sveže ulovljene ribe, lignjev ali hobotnic, ki jih nalovijo domači ribiči v okolici otoka Hvara. V restavraciji Alviž pripravljajo tudi jedi pečene v podpeki. Priporočajo mesne in pa ribje jedi, še posebej pa so ponosni na svojega jastoga iz podpeke. Jedi iz podpeke je potrebno naročiti en dan vnaprej. Pripravljene vas bodo čakale ob dogovorjeni uri. V gostilni imajo posluh tudi za vegetarijance in pripravljajo zanje okusne jedi brez mesa ali rib. Za sladico vam bodo z veseljem pripravili domače kolače z bio marmelado iz limon ali pomaranč, ki so zrasle na njihovem vrtu. Ob slastni hrani vam bodo ponudili kvalitetno vino lastne proizvodnje. Ker se lastnika Vjekoslav in Katarina Zaninović ukvarjata s poljedelstvom boste na mizi v gostilni Alviž srečali še domače deviško olje, domač kis in žganje, ter domače desertno vino Prošek. Na vrtu kjer, boste jedli, pa bodo nad vami rasle pomaranče in limone, Če si boste zaželeli sveže, si jo lahko preprosto utrgate. Doma pridelujejo tudi domače sivkino olje. Za spomin na gostilno Alviž, ga boste lahko nekaj odnesli s seboj.

Info

Ker se v družini držijo družinskih vrednot, sami poskrbijo za večino stvari. Oba lastnika Vjekoslav in Katarina skrbita, da je v gostilni na voljo vedno najkvalitetnejša hrana, da ste hitro postreženi in da se resnično počutite, kot bi jedli doma in ne v restavraciji. Vsi gosti, ki so gostilno obiskali, jih pohvalijo kot odlična gostitelja. Med sezono jima na pomoč priskočijo pomočniki. Tisti, ki so občutili atmosfero v gostilni se vanjo vračajo leto za letom.

Info

Tudi cena hrane v restavraciji Alviž sodi med njihove vrednote. Cene so zato izjemo zmerne in sami trdijo, da za takšno hrano, kot vam jo bodo pripravili pri njih, v mestu Hvaru ne boste nikjer plačali manj. Ko boste prejeli račun za večerjo, nikakor ne boste neprijetno presenečeni in na njemu ne boste našli skritih presenečenj.

Priporočamo

- Dalmatinska pašticada z domačimi njoki

Priporočamo

- jastog iz podpeke

Priporočamo

- domače juhe

Priporočamo

- talighatelle z repki kozic

Priporočamo

- domači kolači z domačo marmelado

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

V bližini

Ocena
4.2

Lega 5
Ponudba 4
Hrana 5
Postrežba 4
Cena 3

Komentarji