Arsenol

Hvar

Gostilna

Podatki

GPS 43° 11' N , 16° 26' E
Bencinska črpalka 8 nmi Hvar, 10 nmi Bol (Brač)
Delovni čas 11.00-24.00
e-mail matko.domancic@hotmail.com
Kraj otok Hvar, zaliv Pribinja
Obratovalni čas 15.4. - 15.10.
Naslov Ul. Uvala Pribinja 2
Tel. +385 91 5183 608
web http://www.konoba-arsenol.com/

Info

Konoba Arsenol je v skrajnem južnem delu zaliva Pribinja na otoku Hvar. Pred gostilno lahko sidramo na lastnem sidru, ali pa se privežemo na eno izmed prostih boj v zalivu. Za goste gostilne je privez na boji brezplačen. V kolikor potrebujete prevoz z boje do gostilne ali pa z avtom iz mesta Hvara, vam ga bodo z veseljem ponudili. Gostilna je v avtentični ribiški hiši, ki je bila zgrajena leta 1830. Ime Aresenol je dobila po pokritem delu hiše, ki se je uporabljal za hrambo lesenih ribiških čolnov. Večerjo boste lahko zaužili na eni izmed teras v pravi dalmatinski atmosferi.

Kot se za pravo dalmatinsko konobo spodobi, je pri pripravi hrane poudarek na morski hrani pripravljeni po tradicionalnih receptih. Ker je bil že dedek lastnika gostilne ribič, je jasno, da bo na voljo vedno dovolj sveže ribe, ki so jo ujeli v bližini zaliva. Z veseljem vam bodo ponudili na žaru pripravljeno orado, brancina, kovača grdobino ali pa škarpino. Vedno so na voljo školjke, raki, lignji ali pa hobotnica. Vse vam lahko pripravijo na različne načine od žara, podpeke ali pa kuhane kot brodet ali gregada. Na meniju so seveda tudi mesne jedi, testenine in predjedi, kot so domači pršut, sir in olive.

Konoba Arsenol je tipična dalmatinska ribiška gostilna. V njej dela lastnik Matko, družina in nekaj pomočnikov, ki poskrbijo, da so vsi gosti hitro in prijazno postreženi.

Cene v gostilni so zelo ugodne in primerljive z ostalo ponudbo na severni strani otoka Hvar in seveda bistveno nižje kot v samem mestu Hvar.

 

Priporočamo

- plemenita riba na žaru

Priporočamo

- kozice na žaru

Priporočamo

- hobotnica iz podpeke

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Torek

  • voz

V bližini

Ocena
4.2

Lega 5
Ponudba 4
Hrana 4
Postrežba 4
Cena 4

Komentarji