Fabro

Murter

Gostilna

Podatki

GPS 43° 49' N , 15° 35' E
Št. Privezov 25
Globina vode 2 - 3 m
web http://www.restoran-fabro.hr/
Tel. (095) 91 11 333; 022/434-561
Obratovalni čas 1.1. -31.12.
e-mail damir.mudronja@si.t-com.hr
Kraj Murter
Naslov Žabićeva 8

Info

Restavracija Fabro leži v mestu Murter nasproti marine Hramina. Samo mesto Murter je obdano s prekrasnim arhipelagom mnogih otočkov, zalivov in varnih sidrišč idealnih za navtiko. Sama lega restavracija je tik ob vodi, z lastnim zelo velikim pomolom, na katerem vam pričarajo izjemno vzdušje in vrhunske gurmanske užitke. Na koncu zidanega pomola je nameščen še zelo velik plavajoči pomol, na katerem je prostor za privez 10 plovil. Privezi so opremljeni z muringi, vodo in elektriko. Dodatna 4 plovila se lahko privežejo na pomol bočno.

Info

Murter je bil en prvih primorskih krajev, ki se je odločil, da ponudi vrhunsko gastronomijo. Tukaj so se učili kuharskih veščin številni mojstri, ki so kasneje odpirali svoje restavracije v bližnji in daljni okolici, vse do začetka narodnega parka Kornati. Trenutno lahko rečemo, da je Fabro ena najboljših restavracij v tem delu, kjer prevladuje morska hrana pripravljena na zelo inovativne načine. Dobesedno je obvezno poizkusiti vse predjedi, ki jih nudi restavracija. Hrano v gostilni pripravljajo na odprtem žaru. Nad pripravo hrane bodo zadovoljni tudi najbolj razvajeni mesojedci. K njim se človek lahko znova in znova vrača in vedno bo presenečen, ker bo venomer lahko odkril kakšen nov okus. Predvsem pa moramo poudariti lastnikovo znanje o vinih, ki ga je letos nadgradil z otvoritvijo prekrasnega vinskega bara, v katerem prednjačijo izjemna hrvaška vina. Priporočamo vse vrste morskih predjedi, predvsem tiste, ki so tako sveže, da jih servirajo surove (carpaccio vseh vrst rib in morskih sadežev, morske paštete,...), biftek v omaki iz oliv, biftek v poprovi omaki, vse vrste rib in jastogi na gradeli (žaru).

Info

Zmeraj je v restavraciji prisotna ekipa mlajših, hitrih in prijaznih natakarjev, ki v sodelovanju z lastnikom in njegovim bratom, poskrbijo za zelo dobro postrežbo. Glede izbire hrane jim lahko vedno zaupate, saj vam bodo priporočili tiste specialitete, ki bodo ob vašem obisku najbolj sveže in najokusnejše. Lastnik gostilne in njegov brat sta skoraj vedno v gostilni. Za nasvet se lahko vedno obrnete tudi nanju. Z veseljem vam bosta pomagala pri izbiri.

Info

V gostilni Fabro je potrebno upoštevati, da se zavedajo moči in pomembnosti navtičnega turizma. Kljub temu pa so še vedno zelo vezani na celinske goste, ki prihajajo v Murter iz okrožja. Cena je glede na kvaliteto zmeraj izredno korektna, kar dokazujejo tudi številni domačini, ki zelo radi obiskujejo gostilno. Ob plačilu računa ne boste nikoli neprijetno presenečeni, kakor se lahko pogosto zgodi v drugih otoških gostilnah, ki so namenjene predvsem navtikom. Elektrika, voda in internet so brezplačni za goste restavracije, kar je tudi zelo pohvalno.

Priporočamo

- surove morske jedi (carpaccio vseh vrst rib in morskih sadežev)

Priporočamo

- morske paštete

Priporočamo

- biftek v omaki iz oliv

Priporočamo

- biftek v poprovi omaki

Priporočamo

- vse vrste rib in jastogi na gradeli (žaru)

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

V bližini

Ocena
3.8

Lega 4.3
Ponudba 4.3
Hrana 3.7
Postrežba 3.7
Cena 3

Komentarji