Golub

Vis

Gostilna

Podatki

GPS 43° 2' N , 16° 11' E
Obratovalni čas 15.4. - 15.10.
Kraj Podselje, Vis
Naslov Podselje 12
Tel. +385 (0)98 965 0327
e-mail IVANISEVIC.VIS@GMAIL.COM
web http://konoba-golub.com/

Info

Gostilna ali kot jo domačini imenujejo "konoba" Golub je v samem osrčju otok Vis v kraju Podselje. Od luke Vis je oddaljena dobrih 5 km od luke Rukavac na jugu pa slabih 5 km. Dvignjena je nad Plisko polje in staro letališko stezo, ki je služila za pristajanje in vzletanje letal med in po drugi svetovni vojni. Zaradi svoje izjemne lege je panorama iz gostilne posebno doživetje, ki ga enostavno ne smete izpustiti.

Priprava hrane je kot se spodobi za najstarejši kraj na otoku, tradicionalna otočanska. Ker stoji ob robu rodovitnega polja, sami gojijo različno zelenjavo, ki se bo znašla na vašem krožniku. Prav tako imajo lastno čredo ovac in kozličkov, ki sodijo v tradiconalno kuhinjo otoka Vis. Da ne bo pomote, tudi v osrčju otoka, ki je odmaknjen od obal, je glavna zvezda prehrane nedvomno riba. Gostila Golub se lahko pohvali z edinstveno posebnostjo. Če napoveste svoj obisk v gostilni pravočasno, lahko naročite ribo, ki še plava. Seveda bi sedaj vsi pomislili, da ima gostilna bazen z morsko vodo, v katerem plava riba. Ne! Ribo, ki si jo želite na krožniku bodo ulovili posebej za vas. Lastnik gostilne je tudi strasten podvodni ribič. Ko mu boste sporočili vaše želje, se bo odpravil na podvodni ribolov in poizkušal ujeti ribo po vaših željah. Seveda bo potrebno nekoliko sreče, a običajno boste presenečeni in na krožniku bodo vaše izpolnjene želje. Če se sliši še tako neverjetno, si poglejte video, ki ga je posnel Ivica, ko se je vrnil s podvodnega ribolova.

Vso hrano pripravljata glavni kuhar s pomočjo mojstrov na žaru ali kot jih imenujejo domačini "gril majstori". Z veselem bodo pripravili vse kar nudi viško morje. Ribe, školjke, raki, mehkužci, ali mesne jedi iz lastne pridelave. Kot priloga bo na krožniku domača zelenjava za spremljavo pa avtohtona vina.

Gostilna je nedvomno družinska. Ker je med poletno sezono zelo obiskana jim pomaga še devet zunanjih sodelavcev. Vsi skrbijo, da bo vaš obisk posebno in nepozabno doživetje.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

V bližini

  • Cliff Servis 0.75 nmi
  • Kut Luka 0.93 nmi
  • Vis Mejni prehod 0.99 nmi

Ocena
4.2

Lega 2
Ponudba 5
Hrana 5
Postrežba 5
Cena 4

Komentarji