Gonar

Rab

Gostilna

Podatki

GPS 44° 48' N , 14° 42' E
Tel. +385 (0)51-776140; +385 (0)98 329113, +385 (098)1800417
e-mail restoran.gonar@gmail.com
web www.gonar.hr
Kraj Gonar, o. Rab
Naslov Supetarska draga 328

Info

Gostilna Gonar se nahaja v zalivu Gonar na zahodni strani otoka Raba nedaleč od marine Supetarska draga. Gostilna je dvignjena nad zaliv in ima prekrasen razgled preko zaliva Gonar ter vse do otoka Cresa za katerim zahaja sonce. Večerja na terasi bo v času sončnega zahoda še posebej romantična. Plovilo je možno privezati na pomol, ki se nahaja pod gostilno. Privez plovila za goste gostilne je brezplačen.

Restavracija Gonar je družinska restavracija. V kuhinji se najbolje znajde Robert Dumičič, brat lastnika gostilne. Vsa hrana, ki jo pripravljajo v gostilni je pripravljena na tradicionalen način, na kakršnega so hrano pripravljali na otoku Rabu že njihovi dedki in babice. Gostilna Gonar je izjemno cenjena zaradi njihove dolgoletne prisotnosti na gastronomski sceni. Prav posebej so ponosni na hrano, ki jo pripravijo v pod peki. V lasti imajo tudi številne recepte, ki so stari tudi preko 100 let in jih je večina že pozabila. V gostilni lahko tako okusimo tradicionalne jedi pripravljene na način, kot ga ne boste srečali nikjer drugje. Za tiste, ki ne želijo poizkusiti tradicije, pa so na voljo klasične internacionalne jedi ali pa pizza. Riba, ki jo pripravijo, je dnevno sveža in ujeta v bližini otoka Raba. Zelenjava na vašem krožniku je pridelana na domačem ekološkem vrtu. Doma pridelajo paradižnik, čebulo, papriko, por in podobno. Gostilna ima tudi svoj nasad oliv iz katerega pridelujejo ekstra deviško oljčno olje, ki vas bo vedno pričakalo na mizi. Restavracija Gonar pripravlja jedi iz podpeke že 30 let. Na tem področju so bili prvi, ki so uvedli ta tradicionalen način priprave hrane. Gostilna Gonar se lahko pohvali tudi z novo vinoteko. Vinoteka je zgrajena v stilu stare kamnite vinoteke. V njej je vedno na zalogi preko 50 vrhunskih vin s celotne Hrvaške.

Gostilna je družinska. Tako v gostilni delajo vsi člani družine, med sezono pa jim pomagajo tudi zunanji sodelavci. Vedno vas bodo postregli prijazni natakarji med katerimi se bo našel tudi lastnik gostilne.

V restavraciji Gonar imajo politiko zmernih in realnih cen. Tako boste pri njih odšteli za vrhunsko večerjo popolnoma normalno vsoto denarja.

Priporočamo

- vse jedi pripravljene iz pod peke

Priporočamo

- sveža Jadranska riba

Priporočamo

- sušena hobotnica z jajci

Priporočamo

- sušena hobotnica s polento

Priporočamo

- Rabski brodet

Priporočamo

- zelenčič (gingin)

Priporočamo

- babičina marinada iz mešane ribe

Priporočamo

- razne rižote

Priporočamo

- Rabska torta

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Ponedeljek

  • voz

V bližini

Prihajajoči dogodki

Ocena
4

Lega 5
Ponudba 4
Hrana 4
Postrežba 4
Cena 3

Komentarji

Franko O.
Odlično vse od personala naprej... Kar tako naprej.
Sun | 13 Apr | 2014
Aleš P.
odlična postrežba, prijaznost in poezija okusov!
Tue | 27 Aug | 2013