Katy

Ist

Gostilna

Podatki

GPS 44° 16' N , 14° 46' E
Obratovalni čas 15.4. - 15.10.
Tel. +385 (0)23 372 417
Kraj Ist

Info

Otok Ist in istoimensko mestece Ist , je med navtiki izjemno priljubljeno, saj se nahaja na poti vseh tistih „ kapitanov in njihovih posadk“, ki potujejo iz severnega Jadrana proti južnemu in je praviloma zelo obiskan. Zato ne preseneča, da na višku sezone primanjkuje mest na številnih bojah, ki so pred samim mestom, kaj šele da bi dobili privez v pristanišču, ki je zaščiteno pred vsemi vetrovi. In prav če se privežete nekje na sredini vseh boj lahko zagledate na obali že od daleč zelo prikupno restavracijo Katy. Nahaja se na sami obali tik ob morju. Ob večerji boste imeli prekrasen razgled na celoten zaliv. Pred samo gostilno je pomol, ki je kar velik, vendar ne dovoljuje vplutja večjih čolnov, zadostuje pa za gumenjake in pomožne čolne s katerimi se pripeljete v gostilno. Zelo prijeten pa je sprehod iz pristanišča do gostilne.

Info

Katy je ena najstarejših gostiln v vsem bližnjem akvatoriju in že od samega začetka se trudijo, da gostom ponudijo čim večjo izbiro morske hrane iz lokalnega okolja. Sprva je dolga leta vodila gostilno gospa Kati, pred nekaj leti pa je v pomoč priskočila njena hčerka, ki je študirala v Franciji in dodala navdih in pridih novih idej, ki so se prekrasno ujeli z klasično Dalmatinsko kuhinjo. Naj omenimo nekaj predjedi, izjemne buzare iz vseh vrst školjk, ocvrte majhne škampe, ki jih pripravljajo na svojevrsten način in še bi lahko naštevali. Po vseh teh posebnostih gostilna slovi daleč naokoli. Pripravljajo vrhunske rižote in seveda vse vrste svežih rib, ki jih spečejo na gradeli. Potrudijo se tudi s sladicami, tako da tudi sladkosnedi ne bojo prikrajšani. Seveda se k dobri hrani vedno prileže dobro vino. Pri Katy imajo lep izbor kvalitetnih in vrhunskih hrvaških vin, najkvalitetnejših vinarjev.

Info

Gostilna Katy je kakor večina na otokih družinska. Poleg družine v sezoni pomagajo tudi prijazni natakarji. Seveda strežbo vodi hčerka lastnice, ki vam bo z veseljem svetovala in priporočila, kaj je v ponudbi trenutno najbolj sveže in najbolj aktualno.

Info

Cena je bila v vseh letih od kar obratuje gostilna, korektna glede na visoko kvaliteto. Ker prisegajo na svežo hrano in svojevrstno pripravo so gostilno obiskali že številni znani obrazi s celega sveta.

Priporočamo

- ocvrti mali škampi

Priporočamo

- različne školjke na buzaro

Priporočamo

- riba na gradeli

Priporočamo

- morske rižote

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Ponedeljek

  • voz

V bližini

Ocena
4.14

Lega 4.5
Ponudba 4.3
Hrana 3.8
Postrežba 3.8
Cena 4.3

Komentarji

Nicole Zapp
Da waren wir auch vorgestern es war super!
Thu | 23 Jul | 2015