Larus

Ravni Žakan

Gostilna

Podatki

GPS 43° 43' N , 15° 25' E
Tel. +385 99 190 87 05
Tel. +385 91 150 12 19
web http://konobalarus.com/
Kraj otok Ravni Žakan
Delovni čas 10.00 -24.00
Obratovalni čas 15.4. - 15.10.
e-mail konobalarus@gmail.com

Info

Gostilna Larus, oziroma kot jo imenujejo domačini konoba Larus, se nahaja na severozahodni strani otoka Ravni Žakan. Ravni Žakan je eden izmed najbolj južnih otokov nacionalnega parka Kornati. Gostilna nudi privez za 4 plovila na kamnitem pomolu, kjer je globina morja 2 m. Privezi so opremljeni z muringi. 14 plovil se lahko priveže na boje v zalivu pred gostilno. V zalivu je tudi veliko prostora za sidranje na lastnem sidru. Če je prostor pred gostilno zaseden se lahko varno zasidrate tudi pred otokom. Gostila sama se nahaja tik ob čistem morju nacionalnega parka. Terasa je v senci borovcev. Ob večerji boste lahko spremljali sonce, ki bo romantično tonilo v moje in spreminjalo barve neba in morja. Gostilna je odprta le med sezono. Svoja vrata odpre 15.4. zapre pa 15.10. Delavni čas je med 10.00 in 24.00 uro.

Natakarji v konobi Larus so profesionalni, hitri in izjemno prijazni. Med njimi bo vedno tudi vodja gostilne Bobo. Vedno vam bodo svetovali, kaj se je nazadnje ujelo v njihove mreže in vam predlagali izvrstno hrano.

Cene v gostilni so primerljive z ostali gostilnami z podobno ponudbo. Zagotavljajo da boste v njihovi konobi dobili največ za svoj denar na Korantih.

V Konobi Larus so prepričani, da mora biti doživljanje morja sproščeno in spontano. Tega se držijo tudi pri pripravi hrane, ki jo vedno skrbno pripravijo. Želijo, da pri njihovi večerji doživite občutke, ki bodo vaš navtični dopust spremenili v vrhunsko gurmansko doživetje. Lastnik gostilne pravi, da so z Kornatskim arhipelagom sklenili poseben pakt. Bistro morje daje okuse, ki jih njihova hrana dobesedno citira. Zato hrano pripravljajo na enostaven način s čemer ohranjajo njeno neverjetno posebnost in kvaliteto. V gostilni kuha mlad šef, ki se je izobraževal v Italiji, zato je njihova kuhinja tipično dalmatinska z italijanskim pridihom. Da boste doživeli kar največ pristnosti, vam bodo v konobi Larus vedno postregli le domač kruh in njihove krušne peči. Za predjed je vedno na voljo domač pršut, sir in olivno olje, ki je pridelano iz oljk, ki uspevajo na Kornatih. Če želite morsko predjed vam bodo pripravili mešano ribjo ploščo, hobotnico ali pa kalamare v solati. Posebnost konobe je carpaccio iz mečarice, tune, grdobine ali kovača. Radi priporočijo tudi kozice Larus, ki jih pripravijo na Prošku in medu. Za glavno jed vam bodo priporočili morske dobrote iz dnevnega ulova. Vse ribe, ki vam jih bodo postregli so pred nekaj urami še plavale v okolici otoka. Seveda je ponudba odvisna od dnevnega ulova. Vedno so na voljo različne plemenite ribe od brancina, orade, kovača, škarpene, kakor tudi raki, škampi in kozice. Izbirate lahko tudi mer različnimi vrstami brodeta in buzar. Za mesojedce je vedno na voljo najkvalitetnejše meso. Od biftekov iz sočne in okusne govedine, različnih vrst reber in še bi lahko naštevali. Na voljo so različne vrste testenin, med katerimi moramo omeniti Špagete San Jaques (školjke kapesante), ki so hišna specialiteta. Večerjo boste lahko zaključili z izborom domačih sladic. K vsaki jedi pa bodo ponudili tudi kvalitetna vina vrhunskih domačih proizvajalcev. Med belimi vini so vedno na zalogi Malvazija, Pošip, Chardonnay in Sauvignon. V izboru rdečih so Plavac mali, Dingač, Babić in Cabarnet sauvignon. K sladici pa bodo ponudili eno izmed desertnih vin Muškat ali pa Prošek.

PRIPOROČAMO

  • ribji carpaccio
  • kozice Larus na Prošku z medom
  • sveže ulovljene ribe na žaru
  • steaki iz okusne govedine
  • špageti San Jacques s kapesantami
  • razne buzare in brodeti

 

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Ponedeljek

  • voz

V bližini

Ocena
3.86

Lega 4.5
Ponudba 4.2
Hrana 3.5
Postrežba 3.3
Cena 3.8

Komentarji

Mukla Huka
Občutno precenjeno. Hrana je sicer dobra, a se da kje jesti tudi bolje. Riba po 520 kun, zaračunajo tudi kruh - košarico po 25 kun.
Mon | 28 Sep | 2015