Murvica

Hvar

Gostilna

Podatki

GPS 43° 9' N , 16° 41' E
Tel. +385 21 761 405
e-mail info@murvica.net
web http://www.murvica.net
Kraj Jelsa
Delovni čas 12.00 -23.00
Obratovalni čas 1.1. - 31.12.

Info

Restavracija Murvica se nahaja v mirni ulici starega mestnega jedra Jelse na otoku Hvaru. Od same luke in centralnega trga mesta je oddaljena slabih 300 m. Staro mestno jedro, terasa porasla z vinsko lozo in kivijem, daje enkraten ambient za uživanje v domači hrani. Plovilo je možno privezati v luki, kjer so na voljo muringi, do restavracije pa se sprehodimo skozi staro mesto Jelso.

Info

V gostilni Murvica se lahko pohvalijo s številnimi posebnostmi. Omeniti moramo, da so sami proizvajalec številnih domačih pridelkov, ki jih s pridom vgrajujejo v svoje jedi. Na njihovem jedilniku se izredne tople in hladne predjedi, juhe, razne bruschette in carpaccii. Za glavne jedi imajo na voljo vedno sveže ulovljene ribe iz same okolice Jelse in otoka Hvara. Vse morske jedi pripravljajo na številne različne načine, ki pa vedno sledijo tradiciji otoka Hvara in prebivalcev Jelse. Za ljubitelje mesnih jedi pripravljajo številne različne jedi na žaru, vedno pa so na voljo tudi različni steaki kot na primer z gorgonzolo, poprov steak ali pa Chimichurri steak. V gostilni Murvica bodo prišli na račun tudi vegetarijanci. Imajo namreč svoj lasten eko vrt na katerem pridelajo večino zelenjave. V krušni peči, ki jo kurijo z drvmi, vam bodo spekli domač kruh, lazanjo ali pa tudi pizzo. Za ljubitelje hrane pripravljene v podpeki pa je vedno na voljo teletina, jagnjetina, piščanec, hobotnica ali pa raznovrstna riba. V gostilni Murvica niso pozabili niti na sladice. Ponudili vam bodo domači parfe, razne vrste palačink, sladoled z domačimi višnjami ali pa sladico iz smokev in svežega sira. Poleg okusno pripravljene hrane, vam bodo na mizo prinesli tudi domače vino, ki ga pridelujejo v svojih eko vinogradih. Na voljo imajo tako črno, belo in pa lastno rose vino. Tudi okusno olivno olje, ki vas bo pričakalo na mizi je domače izdelave. V svojih nasadih oliv pridelujejo samo ekološko pridelane olive. Radi se pohvalijo, da so za Ekstra deviško olje prejeli številne nagrade, med njimi je tudi naslov prvaka med olivnimi olji. Poleg same gostilne imajo tudi poseben ranč, ki leži med njihovimi vinogradi in oljčnimi nasadi. Za organizirane skupine od 8-10 oseb pripravijo hrano tudi na ranču. V kolikor skupina želi sama uživati v njihovi kulinariki, si lahko z predhodno rezervacijo (24 ur) to tudi rezervirate. V gostilni Murvica izdelujejo številne domače izdelke, ki jih pakirajo v lično embalažo. Vsi izdelki so naprodaj in jih lahko odnesete domov, kjer boste lahko podoživljali Hvar in njihove gurmanske užitke.

Info

V gostilni skrbi za dobro hrano in dobro počutje gostov cela družina. V kuhinji je glavno oče, ki mu pomaga starejši sin, za strežbo pa sta zadolžena soproga in mlajši sin. Njihova tradicija sega že kar 25 let nazaj in k njim se vedno vračajo zadovoljni gosti. Preko glavne sezone jim pomagajo tudi zunanji sodelavci.

Info

Cene hrane v gostilni so zelo umirjene. Hrana je vedno najkvalitetnejša, porcije pa so sorazmerno velike. Pri vseh jedeh so priloge vštete v ceno.

Priporočamo

- Dalmatinski brodet s polento

Priporočamo

- Hvarska gregada

Priporočamo

- Hobotnica, teletina ali jagnjetina iz podpeke (obvezno naročilo 6 ur vnaprej)

Priporočamo

- Dalmatinska paštičada z domačimi njoki

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

Ocena
4

Lega 3.5
Ponudba 4
Hrana 4.5
Postrežba 3.5
Cena 4.5

Komentarji