Paradisio

Jelsa

Gostilna

Podatki

GPS 43° 9' N , 16° 41' E
Delovni čas 10.00 - 24.00
e-mail peroparadiso.346@gmail.com
Kraj Jelsa, otok Hvar
Obratovalni čas 25.4.-15.10.
web paradisojelsa.questwe.com
Tel. +385 (0)91 97-99-535

Info

Gostilna je družinska. V kuhinji za pripravo hrane skrbi lastnik s soprogo, medtem ko na terasi strežeta hčeri, ki jim v višku sezone pomagata dva pomočnika.

Info

V restavraciji prisegajo na tradicionalen mediteransko-dalmatinski način priprave jedi. Meso in ribo predhodno marinirajo v začimbah, ki so jih nabrali na strmih obronkih otoka Hvara. Prelivali se bodo okusi lovorovega list, rožmarina, žajblja, timijana, doma vzgojenih limon in doma pridelanega olivnega olja. Vse to bo dobilo pristen okus na žaru, kjer kurijo z drvmi in ogljem. Izven poletne sezone se v družini ukvarjajo s pridelavo organske zelenjave in obdelujejo preko 600 oljk. Zato bo večina zelenjave, ki vam jo bodo servirali, pridelana doma in je organskega porekla. Njihovo olivno olje je prejelo že številne nagrade za vrhunsko kvaliteto. Vsem gostom postrežejo tudi z domačimi žganji in Proškom. Restavracija nudi vrhunsko hrano. Vedno je na zalogi bogat izbor svežih rib, ki so bile ulovljene v neposredni bližini otoka. Če se ne odločite za svežo ribo na žaru, vam bodo z veseljem ponudili lokalno specialiteto Hvarsko gregado. Sveže ribe skuhajo z domačo zelenjavo in postrežejo kot gosto juho. Za gurmane je na voljo okusna škarpena. Pripravljajo jo na različne načine. Spečejo jo lahko z zelenjavo v pečici, v podpeki ali pa na žaru. V podpeki vam lahko pripravijo tudi hobotnico, jagnjetino ali teletino. V meniju so številne različne testenine oziroma rižote z raznovrstnimi morskimi sadeži. Ponudba je odvisna od dnevnega ulova, zato ne bo odveč, da vprašate, kaj se je v mreže ujelo ponoči. Za stalno kvaliteto vseh jedi skrbita lastnik s soprogo. Na višku sezone jima v kuhinji pomagajo še štirje pomočniki.

Info

Restavracija Paradisio je v Jelsi na otoku Hvaru. Od same luke, v kateri lahko privežemo plovilo, je oddaljena slabih 100m. Stoji ob sami obali in nudi enkraten razgled proti morju in otoku Braču.

Info

Gostilna ima zelo ugodne cene za vrhunsko pripravljene jedi. Glede na kvaliteto jedi, so verjetno ena izmed bolj ugodnih gostiln. Cen niso spreminjali že pet let.

Priporočamo

- Hvarska gregada

Priporočamo

- škarpena v pečici z zelenjavo

Priporočamo

- jastog na žaru

Priporočamo

- testenine z morskimi sadeži

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Torek

  • voz

Ocena
4.4

Lega 4
Ponudba 5
Hrana 5
Postrežba 4
Cena 4

Komentarji