Peterokutna Kula

Poreč

Gostilna

Podatki

GPS 45° 13' N , 13° 35' E
Naslov Decumanus 1
Kraj Poreč
Tel. +385 98 977 9222
e-mail restoran@kula-porec.com.hr
web http://www.kula-porec.com.hr

Info

Restavracija Petorokutna kula se nahaja v starem mestnem jedru enega najlepših mest v Istri, Poreču. Nahaja se prav v istoimenskem kulturnem spomeniku, ki je zgrajen leta 1447, ta čudovit ambient pa vpliva na edinstven gastronomski užitek, ki ste ga tam deležni. Plovilo lahko privežete v poreški luki in se do restavracije sprehodite skozi ozke ulice starega mestnega jedra.

Priprava hrane

Vizija njihove priprave hrane je v mešanici avtohtonih sezonskih živil, ter v čim več dobrinah zemlje in morja, ki jih nudi istrsko podnebje, toda na moderen način, kjer se koristijo najsodobnejše tehnike kuhanja. Cilj priprave hrane je privoščiti gostom uživanje v vseh dobrinah, ki jih servirajo na mizo. Z uporabo sodobne metode kuhanja želijo iz živil izvleči tisto najboljše in jih predstaviti v povsem drugačnih, nevsakdanjih oblikah. Najbolj so znani prav po visoko kvalitetni hrani kot so npr. odlična juha iz morskih sadežev in ječmena, po dušenih filejih brancina v hruškovi omaki, ali po sladicah, ki so narejene po domišljiji. Enostavno sami zelo težko izpostavijo jed, ki bi jo postavili na prvo mesto. Sami priporočajo degustacijski menu, v katerem pred gosta nosijo pet jedi od sezonske hrane,  ter plodov domišljije in znanja njihovega Chefa in njegovega tima. Osebje vedno priporoča tisto kar je sveže, ribo lokalnih ribičev in zelenjavo eko proizvoda. Restavracija je odprta skozi celotno leto, ter se v skladu z letnimi časi menja tudi menu.

Menu kuhinje kreira Chef Gianpaolo Sardot s svojim timom, ki je odlično usklajen in predan svojemu delu. V sami restavraciji pa so vam na voljo prijazni natakarji in natakarice, ki so pripravljeni svoje goste streči v več tujih jezikih in se tako trudijo zadovoljiti vsem potrebam gostov.

Cena

Cene v Petorokutni kuli so izjemno ugodne. Njihov cilj je, da je gost za svoj denar zadovoljen tako s količino kot tudi kvaliteto hrane in ambienta. Neredko pa se dogaja, da so gostje prijetno presenečeni s cenami v restavraciji.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Ponedeljek

  • voz

V bližini

Ocena
4

Lega 4
Ponudba 4
Hrana 5
Postrežba 4
Cena 3

Komentarji