Ribice

Krk

Gostilna

Podatki

GPS 45° 1' N , 14° 37' E
Obratovalni čas 15.4.-31.10. (18.00 - 01.00)
web http://konoba-ribice.com/
e-mail mirjana.zec@ri.t-com.hr
Tel. +385 (0)911841301
Kraj Punat, o. Krk
Naslov Ul. 17.travnja 95

Info

Gostilna ali po domače konoba Ribice se nahaja v starem delu mesta Punata na otoku Krku. Od mesten luke se do gostilne povzpnemo po ozkih mestnih uličicah. Pot do gostilne, ki je dolga dobrih 100m, je dobro označena. Konoba se nahaja na vrtu stare, kamnite primorske hiše. Obdana je z vrtom, na katerem rastejo mediteranska zelišča. Plovilo lahko privežete v mestni luki, kjer je sicer malo prostora. Možno se je tudi zasidrati v Puntarski dragi, ter s pomožnim čolnom pripluti do obale, najboljša možnost pa je privez v marini Punat, ki je oddaljena približno 500 m.

Info

Konoba Ribice je družinska gostilna, ki deluje že vse od leta 1986. Vodi jo Mirjana, ki pa ji pomagajo družinski člani. V konobi prisegajo na tradicionalne ribje jedi in bogate solate. Skrivnost njihove priprave so dnevno sveže ribe, enostavna priprava in domača zelišča. In ravno zelišča so tu nekaj posebnega. Konoba Ribice je obdana z domačim vrtom, na katerem pridelujejo domača zelišča. Vsa hrana, ki jo boste dobili na krožniku, bo pripravljena ravno s temi zelišči, ki se še pred nekaj trenutki rasli na vrtu. Kot že samo ime gostilne pove, da pripravljajo predvsem manjše ribe. Tako so v ponudbi sardele in sardine, papaline, moli, oslič in škampi. K vsem vrstam rib pripravijo bogate solate, poleg pa ponudijo tudi domače vino. Za ponudbo manjših rib so se v konobi Ribice odločili, ker je to izjemno zdrava hrana. Predvsem blagodejno vpliva na srce in ožilje. Vsebuje veliko Omega-3 maščobnih kislin, jod, kalcij in veliko vitaminov. Poleg tradicionalnega vina Žlahtine z otoka Krka, vam bodo v konobi ponudili tudi doma izdelan Prošek in Brendy. Ko konec avgusta na vrtu dozorijo fige, pa si jih lahko sami naberete kar z drevesa nad vašo mizo.

Info

Za goste v gostilni skrbi družina. Tako vas bo vedno prijazno pozdravila lastnica Mirjana, postregli pa vam bodo družinski člani. Postrežba v gostilni je hitra, zaradi velikega števila obiskovalcev v sezoni pa priporočamo rezervacije.

Info

Cene so v gostilni zelo sprejemljive. Za kvaliteten, svež in okusen obrok ne boste odšteli veliko denarja.

Priporočamo

- slana riba v olivnem olju s čebulo

Priporočamo

- ocvrti inčuni

Priporočamo

- ribja plošča

Priporočamo

- slana riba na polenti

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

V bližini

Prihajajoči dogodki

Ocena
3.5

Lega 3.5
Ponudba 3.5
Hrana 3
Postrežba 4
Cena 3.5

Komentarji