Santor

Lastovo

Gostilna

Podatki

GPS 42° 46' N , 16° 52' E
Tel. +385 (020) 801169; +385 (098) 17 14 968
e-mail frano.skratulja@du.t-com.hr
web www.konoba-santor.com
Kraj Zaklopatica, o. Lastovo
Naslov Zaklopatica 13
Obratovalni čas 16.00 - 20.00
Št. Privezov 4

Info

Konoba Santor se nahaja v zalivu Zaklopatica na severni strani otoka Lastova. Na voljo ima štiri svoje priveze na obali, ki so opremljeni z muringi. Ker je ob obali voda globoka le 1 m, se je potrebno privezati nekoliko dlje od obale in gostilničar vam bo prinesel dolgo pasarelo, preko katere boste lahko prišli na kopno. Če plovilo privežete na obalo s premcem, je voda dovolj globoka, saj je obala izjemno strma. Vsi gostje restavracije imajo brezplačen privez, vodo ter elektriko.

Info

V konobi Santor zagovarjajo svežo morsko hrano, ki jo pripravljajo na svojevrsten način. Na meniju je sveže ulovljena riba, ki jo ujamejo sami v okolici zaliva. V gostilni se zelo radi pohvalijo s svojo ribjo pašteto, ki vam jo bodo postregli kot predjed. Kot glavno jed si lahko naročite izvrstne špagete z jastogom, hobotnico iz podpeke ali pa svežo ribo pečeno na žaru. Skoraj vedno je na zalogi škarpena. Hobotnico iz podpeke je potrebno naročiti vsaj 3 ure pred večerjo. Za tiste, ki pa so se že naveličali morske hrane, pa so na voljo tudi mesnate jedi. Izjemnega okusa je njihova jagnjetina iz podpeke. Na voljo so seveda tudi druge mesne jedi. Ponudba je odvisna od dnevne dobave. V konobi Santor vse jedi pripravljajo z doma izdelanim olivnim oljem, ki ja je možno tudi kupiti. Prav tako vam bodo ob večerji postregli z belim vinom Rukatac ali pa rdečim Plavac, ki prihaja iz lastne kleti.

Info

Konoba Santor je družinska gostilna. Vodita jo lastnika, Valentina in Frane Škratulja. Pri postrežbi jima pomagajo tudi otroci, ko pa je sezona na višku, pa dobijo dodatno pomoč. Postrežba je prijetna, domača in hitra. Prijazni člani družine vam bodo z veseljem ustregli pri vseh vaših željah. Pred naročanjem se posvetujte z njimi, kaj je tisti dan v kuhinji posebnega.

Info

Cena hrane je primerna kvaliteti in je povsem primerljiva z ostalimi gostilnami na Jadranu.

Priporočamo

- ribja pašteta

Priporočamo

- hobotnica iz podpeke

Priporočamo

- sveža škarpena na žaru

Priporočamo

- jagnjetina iz podpeke

Priporočamo

- jastog na žaru

Priporočamo

- špageti z jastogom

Priporočamo

- domače olivno olje

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

V bližini

Ocena
4.3

Lega 4.8
Ponudba 4.3
Hrana 3.8
Postrežba 4.3
Cena 4.3

Komentarji

Bogo
Zelo miren zaliv z nekaj privezi pred gostilnami. Gostilna Santor nudi brezplačni privez z elektriko ter uporaba WC-ja in tušev gratis če pri njih ješ. Hrana okusna in ugodna cena.
Tue | 04 Oct | 2016
Samo Ros
hrana, odlično vino in super prijazni gostitelji. Glede na to, da ti veza (elektrika, tuš in voda), če si seveda gost njihove konobe, ne zaračunajo posebej, je cena več kot le ugodna. Zakon plac!
Tue | 28 Jul | 2015
Luka Renko
Super restavracija: jastog z rezanci, sveža riba, domače olivno olje in dobro vino. Gistoljubni ljudje - vsi po vrsti!
Mon | 27 Jul | 2015
Nike Kunaver
Zelo dobra hrana in gostoljubni ljudje. Nam se zastonj rentali še avto, da smo šli na ogled otoka...res da 10 let nazaj...
Thu | 09 Jul | 2015