Val

Prvič Luka

Gostilna

Podatki

GPS 43° 43' N , 15° 47' E
Bencinska črpalka 1,5 nmi Vodice
Delovni čas 7.00 - 23.00
e-mail hotelmaestral@gmail.com
Kraj Prvič luka, otok Prvič
Obratovalni čas 1.4. - 31.10.
Tel. +38522448300
web www.hotelmaestral.com

Info

V gostilni imajo profesionalno osebje. V kuhinji je kuharski šef, ki pripravlja hrano s svojimi pomočniki. Priprava hrane iz njihove a la carte ponudbe je izjemno hitra. Natakarji so vedno prijazni in vam bodo z veseljem priporočili najbolj sveže jedi iz kuhinje. Ko si boste izbrali svojo jed, vam bodo priporočili tudi vino iz bogate ponudbe, ki se bo najbolj podalo k vašemu izboru. Restavracija je odprta vsak dan od 7.00 do 23.00 ure. Med 7.00 in 10.00 uro nudijo samopostrežni zajtrk, po 10.00 uri pa že lahko izbirate med ponudbo iz jedilnika.

Info

Restavracija Val je daleč naokrog poznana po izvrstnih predjedeh. Pripravljajo jih iz različnih vrst mesa, med drugim tudi jagnjetine, rib in hobotnice. Vedno je v ponudbi tradicionalni domač pršut, ovčji in domač kozji sir ter olive, ki jih bodo ponudili z izvrstnim domačim olivnim oljem. Ljubitelji hobotnice lahko izbirate med solato ali pa izvrsten carpaccio na rukoli z olivnim oljem. Nekoliko bolj svojevrstna je melona s pršutom in škampi. Za ljubitelje toplih predjedi nudijo hobotnico v rdečem vinu, različne vrste testenin pripravljene z domačo slanino in pinjolami ali pa škampi. Za glavno jed vam bodo z veseljem ponudili ribo, ki je bila ulovljena v okolici otoka. Pripravili vam jo bodo na vam najljubši način. Če se boste odločili za mesno jed, priporočamo steake, ki jih pripravljajo iz doma vzrejene govedine. Kot v vsaki dobri dalmatinski restavraciji, tudi tu pripravljajo hrano iz podpeke. Izbirate lahko med različnimi vrstami mesa, od piščanca, purana, teletine, jagnjetine, kozlička do ribe in hobotnice. Ker priprava poteka dlje časa je potrebno hrano iz podpeke naročiti vsaj dve uri vnaprej. Za tiste manj lačne ima restavracija v sklopu Muzeja Fausta Vrančića, ki se nahaja na mestnem trgu, nasproti hotela in restavracije Val, še Tapas bar F, kjer nudijo okusne prigrizke.

Info

Restavracija Val je v luki Prvič na jugu otoka Prviča južno od kraja Vodice. Restavracija ima svoj lastni pontonski pomol na katerega se lahko privežejo tri plovila. Globina vode pri pontonu je 3 m. Le 50 m od restavracije je v luki na voljo 15 muringov in 12 boj. Ker je restavracija tik ob morju, boste v miru uživali v enkratnem ambientu starega mesta Prviča, mestne luke tik ob morju. Poleg restavracije Val je tudi hotel Maestral v katerem je na voljo 16 sob za goste, ki bi raje udobno prespali v hotelski sobi namesto na barki.

Info

Cene v restavraciji so v skladu z njihovo vrhunsko ponudbo ter postrežbo. Kljub temu so povsem primerljive z drugimi gostilnami, mogoče celo nižje od cen, ki smo jih navajeni v restavracijah na kopnem. Radi se pohvalijo, da si lahko pri njih privoščite vrhunske kulinarične dobrote po ceni, ki je primerna za vsak žep.

Priporočamo

- carpaccio iz hobotnice

Priporočamo

- sveža melona z škampi in pršutom

Priporočamo

- hobotnica v rdečem vinu

Priporočamo

- steaki iz doma vzrejene govedine

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

V bližini

Ocena
4

Lega 4
Ponudba 4.5
Hrana 3.5
Postrežba 4
Cena 4

Komentarji

Ivan
Res je. Postrežba je na nivoju. Tudi kuhinja je dobra. Še boljše pa je črno pivo Velebit točeno ali v steklenici, ki ga dejansko drugod ne dobiš.
Thu | 09 Apr | 2015