Konec meseca marca je jadralska ekipa Gitana objavila novico, da gradi nov maxi trimaran, ki bo dobesedno letel nad vodo.

Trimaran bo nosil ime Maxi Edmond de Rothschild. V dolžino bo meril 32 in v širino 26 metrov. Izdelovali ga bodo leto in pol. Po načrtih bo splovljen julija letos.

Za jadralce je trimaran novo poglavje v navtiki. Opremljen bo s hidro krili in bo lahko okoli sveta plul oziroma letel le s pomočjo enega člana posadke, skipperja. Za oblikovanje je poskrbel navtični arhitekt Guillaume Verdier  v sodelovanju z Gitana design office. Že dobro leto ga izdelujejo v ladjedelnici Multiplast. Imel bo krmila oblikovana v obliki črke T, hidro krila v obliki črke L. Ker bo plovilo več letelo kot plulo, so se posvetili aerodinamiki nadvodnega dela plovila. Česa vsega bo sposobno še nočejo razkriti. Počakali bodo na prve teste na vodi.

Trimaran naj bi se prvega tekmovanja udeležil že v novembru letošnjega leta. Udeležili naj bi se regate Transat Jacques Vabre, kjer na plovilih plujeta dva člana posadke.